Vrijdag 26 augustus


‘Zielskapje’ volgt ‘Vischwijven’ op

8:00 uur. In de oude schapenschuur Boetje van Klemat nabij Den Hoorn is dagelijks de nieuwe expositie ‘Zielskapje’ van kunstenaar Ericka Voortman te zien. Toegang gratis, een bijdrage is welkom.

Ontdek het Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven. www.schapenmuseum.nl

Duik in de zee bij Ecomare

9:30 uur. Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor de vele dieren in het Zeeaquarium? Of voor de mooie tentoonstellingen? Koop je ticket op www.ecomare.nl of bij de kassa.

Expositie Vermaning

10:00 uur. In augustus exposeert Marja van Etten met 'Time to Change' in ‘De Vermaning’ in Den Hoorn. Vol kleur, licht en beweging. Met haar zelf-ontwikkelde technieken weet zij zichzelf steeds weer te vernieuwen en de kijker te verrassen. Dagelijks van 10-18 uur.

Huifkartocht Jan Plezier

10:00 en 14:00 uur. Huifkartocht van 3 uur met de Jan Plezier, getrokken door Belgische trekpaarden over strand, door duinen en Slufter. Vertrek vanaf de Nikadel, De Koog. Maandag tot en met zaterdag. Reserveren: 06-200 977 93.

Openluchtmuseum Kaap Skil

10:00 uur. Achter het moderne entreegebouw van Museum Kaap Skil vind je een pittoresk openluchtmuseum. In het nagebouwde straatje waan je je in 1900 in Skil. Bezoek de huisjes, smidse, molen en jutterij!

Familieprogramma Sleepnetvissen

10:00 uur. Lopend over het strand trek je met z’n allen een sleepnet door de branding. Wat zit er in het net? Info en boeken via www.ecomare.nl of 0222-317741. Kosten €8,- per persoon.

Jutterij vol vondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. De jutterij van Museum Kaap Skil hangt en staat propvol met de meest uiteenlopende strandvondsten. Leuk om doorheen te struinen! Kijk voor de planning van de juttersverhalen op www.kaapskil.nl/agenda

Beklim de vuurtoren

10:00-17:00 uur. Koop een ticket met tijdslot op www.vuurtorentexel.nl en geniet van het uitzicht over Texel, de Wadden en de Noordzee. Dagelijks geopend.

Happen en stappen op de Hoge Berg

11:00 uur. Wandel over het glooiende, oude land van Texel en geniet onderweg van een stukje schapenkaas en -worst van schapenbedrijf De Waddel. www.dewaddel.nl/activiteiten

Kinderquiz in de Oudheidkamer

11:00 uur. Een quiz leidt kinderen door de tentoonstelling 'Tot in de puntjes verzorgd', over kleding van 150 jaar geleden. Museumkaart geldig. www.oudheidkamertexel.nl

Maritieme Kunst bij Zout

11:00 uur. Maritieme Kunst in het Zout-Kunst-lokaal, Paelwerck 9, Den Burg (bij de kinderboerderij). Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00-16:00 uur.

Galerie Posthuys

11:00-17:00 uur. In Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) zijn wisselende exposities te zien, nu van onder anderen Helmuth van Galen (schilderijen), Cecil Kemperink (keramische sculpturen) en Marian Smit (papierstructuren en objecten van kunststof). Open woensdag tot en met zondag. www.galerieposthuys.nl

Juttersverhalen bij Museum Kaap Skil

11:30 uur. Onder de meest barre weersomstandigheden gaat de jutter naar het strand. Om 11:30 uur en 13:30 uur vertelt hij zijn sterke en stoere verhalen in de jutterij van Museum Kaap Skil. Kom je luisteren?