Zaterdag 30 juli

Wadlooptocht

14:45 uur. Wadlooptocht van ongeveer 3,5 uur. Minimum leeftijd 14 jaar. Kleding: gympen in combinatie met korte broek. Het is een lichte tocht, niet door geulen, weinig slik. Genieten van het Wad! www.wadlopen.net


Sunny Side Up

15:00 uur. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli vindt bij ‘Strandpaviljoen Twaalf’ de derde editie van het Sunny Side Up plaats. Sunny Side up is dansen, zee en strand samengesmolten tot een geweldige ambiance. Tickets via www.sunnysideupfestival.nl.


Kinderbingo op Vakantiepark De Krim

15:00 uur. In juli en augustus organiseren wij bijna iedere dinsdag en zaterdag een supergezellige kinderbingo speciaal voor de allerkleinsten onder ons (tot 8 jaar). Er zijn mooie prijzen te winnen!


Pianoconcert Rachel Vroom

15:00 uur. In het Eierlandsche Huis in de Cocksdorp geeft Rachel Vroom een pianoconcert. Ze speelt werken van Bach, Beethoven, Chopin en Röntgen. Toegang €10. kaartjes aan de deur.


Wadexcursie

15:45 uur. Een excursie op het Wad; de bodem van de zee. Ontdek wat er allemaal leeft in de bodem! Vanaf 7 jaar. Info en boeken via www.ecomare.nl of 0222-317741. Kosten €13,75, kinderen €9,25.


Avond strandrit op trekpaarden

17:30 uur. Beleef Texel op de rug van een machtig trekpaard. Alleen ervaren ruiters, in kleine groepjes een tocht door duinen, bos en over het strand. Reserveren: 06-200 977 93.


Zondag 31 juli

Ochtend strandrit op trekpaarden

08:00 uur. Beleef Texel op de rug van een machtig trekpaard. Alleen ervaren ruiters, in kleine groepjes een tocht door duinen, bos en over het strand. Reserveren: 06-200 977 93.


Galerie Texel Woodart 

09:00 Dé plek in Midden-Eierland voor houten sculpturen en lampen. Piet de Bruin is houtkunstenaar. Onze gast-exposante tot 12 september is Lousanne Schuuring/Glaskunst.


Kofferbakmarkt

9:00-13:00 uur. Kofferbakmarkt op het achterste parkeerterrein Nikadel in De Koog. Lekker snuffelen tussen de koopjes.


Vogelexcursie in de Slufter

9:00 uur. BirdingTexel organiseert een twee uur durende vogelexcursie door de Slufter. Aanvang 9:00 uur bij de parkeerplaats Café-Restaurant 'De Slufter' ,Slufterweg. Boeken op www.birding.texel.com


Duik in de zee bij Ecomare

9:30 uur. Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor het Zeeaquarium? Of voor de mooie tentoonstellingen? Koop je ticket op ecomare.nl of bij de kassa.


Turfveld Zomercross

9:45 uur. Turfveld Zomercross 8, 4, 2 en 1 km. Inschrijven vanaf 9:45 uur bij Bospaviljoen ’t Turfveld. Start om 10:30 uur bij kruising Fazantenlaan – Heidvlakweg. Verloting en prijsuitreiking na afloop.


Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 uur. Ontdek alles over het jutten in Juttersmuseum Flora. In dit leukste familiemuseum van Texel kom je oren en ogen tekort! Diverse exposities, speurtochten en een leuke speeltuin. Flora: vol avontuur!


Welkom aan boord in Juttersmuseum Flora

10:00 uur. 10.00 uur. Preview! Neem alvast een kijkje in het stuurhuis van het voormalige TESO-schip het “Schulpengat”. Dit wordt onderdeel van het nieuwe TESO-tentoonstellingspaviljoen bij Juttersmuseum Flora.


Jutterij vol vondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. De jutterij van Museum Kaap Skil hangt en staat propvol met de meest uiteenlopende strandvondsten. Leuk om doorheen te struinen! Kijk voor de planning van de juttersverhalen op www.kaapskil.nl/agenda


Beklim de vuurtoren

10:00-17:00 uur. Koop een ticket met tijdslot op www.vuurtorentexel.nl en geniet van het uitzicht over Texel, de Wadden en de Noordzee. Dagelijks geopend.


Schapenboerderij Texel

10:00 Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks geopend. www.schapenboerderijtexel.nl


Kunst Zomer Texel route Noord

11:00 uur. Kunst Zomer Texel is een culturele route in het Noorden van het eiland langs galeries, exposities, musea, ateliers en kunstenaars. www.texelcultuureiland.nl