Woensdag 13 april

Beklim de vuurtoren

10:00 uur. De vuurtoren, op de noordpunt van het eiland, is open van 10:00 tot 17:00 uur. Koop een ticket met tijdslot op vuurtorentexel.nl.


Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 uur. Ontdek alles over het jutten in Juttersmuseum Flora. In dit leukste familiemuseum van Texel kom je oren en ogen tekort. Diverse exposities, speurtochten en een leuke speeltuin. Je vindt Flora aan de Pontweg tussen Den Burg en De Koog.


Twee belevenissen in één cruise

11:00 uur. Een cruise met de TX44 vanuit de haven van Oudeschild zijn twee belevenissen in één cruise voor jong en oud! Zij varen naar de "Razende Bol" om daar zeehonden te spotten en maken een tour door de marinehaven van Den Helder. 


Uitgebreide rondleiding familiebrouwerij Diks

11:00 Een unieke rondleiding dóór de bierbrouwerij van Tesselaar Familiebrouwerij Diks (anderhalf uur) aan de Spinbaan in Den Burg. Tijdens de rondleiding krijg je een proeverij van drie verschillende bieren in proefglaasjes. Als afsluiter krijg je nog een cadeautje mee. Meer informatie via www.biervantexel.nl.


Happen en stappen op de Hoge Berg

11:00 uur. Wandelen over het oude land van Texel met z'n tuinwallen, schapen en schapenboeten. Onderweg genieten van schapenkaas en -worst. Kinderen krijgen een speurtocht mee. www.dewaddel.nl/activiteiten.


Lammetjeswandeling op de Hoge Berg

11:00 uur. Kom je het voorjaar opsnuiven en lammetjes kijken? Je krijgt route en info, een stukje schapenkaas en -worst mee. Voor kinderen is er een speurtocht en een kleine verrassing. www.dewaddel/activiteiten.


Schilderijen Greet Swabedissen

11:00 uur. Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.


Wadexcursie

11:30 uur. Een excursie op het wad; de bodem van de zee. Ontdek wat er allemaal leeft in de bodem! Vanaf 7 jr. Info bij Ecomare, 0222-317741, boeken via www.ecomare.nl. Volw €13,75, kind €9,25


Inloopspreekuur Texels Welzijn

13:30 uur. Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Twee belevenissen in één cruise

14:00 uur. Een cruise met de TX44 vanuit de haven van Oudeschild zijn twee belevenissen in één cruise voor jong en oud! Zij varen naar de "Razende Bol" om daar zeehonden te spotten en maken een tour door de marinehaven van Den Helder. 


Huifkartocht met de Jan Plezier

14:00 uur. Vanaf de Nikadel in De Koog, huifkartocht van drie uur met de Jan Plezier, getrokken door Belgische trekpaarden over strand, door duinen en Slufter. Maandag tot en met zaterdag. Reserveren: 06 20097793.


Dans voor mensen met een beperking

16:15 uur. Dans voor mensen met een beperking Vanaf woensdag 9 maart 2022, 16.15 uur 10 lessen van 45 minuten, € 69,- Docent: Klarina Combé


Donderdag 14 april


Vogelexcursie Noordkaap

9:00 uur. BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie op de noordkop. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord - De Cocksdorp. Info en boeken op www.birding.texel.com


Inloopspreekuur Texels Welzijn

9:30 uur. Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Kaasboerderij Wezenspyk

9:30 Kaasboerderij Wezenspyk is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:30 tot 17:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Hoornderweg 29 nabij Den Burg.  www.wezenspyk.nl.


Wandelen De Koog

10:00 uur. Elke donderdag kan men meelopen met de ‘Gezond Natuur wandelingen'. Er wordt om 10:00 uur gestart bij de Windroos (Maartenshuis, Ruijslaan 81). De wandelingen zijn voor iedereen en gratis.