Afbeelding
Foto: Peter Ampt

Al eeuwenlang geven kunstenaars hun visie op de mens. De mens staat dan ook centraal tijdens de expositie 'heel de mens' die van 3 april tot en met 16 april wordt georganiseerd in Kunstlokaal aan de Abbewaal in Den Burg.

Tijdens de expositie is er aandacht voor een speciale gastexposant in de persoon van Wilfred Vissers (foto). Deze kunstenaar uit het Land van Maas en Waal heeft zich ook laten inspireren door de mens. Hij maakt kunst vanuit zijn gevoel. Is niet in een hokje te passen, zoals hij zelf zegt. "Ik moet blijven werken vanuit mijn eigen vrijheid en zal in nieuwe werken ook de donkere kant van het menselijk bestaan niet uit de weg gaan.” Wat zijn werk aan gevoelens en gedachten oproept laat hij aan de interpretatie van de toeschouwer over. Zijn werk is heel divers en varieert van schilderijen tot collages en van maskers tot fotografie.
Verder is er werk te zien van acht Texelse kunstenaars. Fotograaf Peter Ampt werkt met thema's die gewoon lijken, maar die de beschouwers uitdagen om anders te kijken. Hendrien Landeweer onderzoekt de vormen van de mens en haar body-language in hout en steen. Voor Juul Molenaar betekent werken in klei totale vrijheid; voor deze expo is ze uitgegaan van eigen kracht. Ciska Rook schildert vooral portretten in verschillende technieken en materialen. Trudy Grootjen maakt intuïtief werk door middel van recreatie van eerdere gevoelens. Kernwoorden zijn: gebroken en verandering. Magda Brommersma's schilderijen zijn kleurrijk. Ze gebruikt pure acryl en werkt met mes en handen. Haar leven, gevoel, herinneringen en de natuur zijn haar inspiratiebron. Ina Vader probeert, wat ze als essentie ziet en ervaart, vorm te geven in emailles en sculpturen. Voor Lenie Steffen-van Heerwaarden is kleurrijk schilderen haar internationale taal.