Afbeelding
Foto: Photo courtesy of 20th Century Studios

Ja leuk, we gaan naar de film!

Cinema Texel, de enige bioscoop van Texel, bevindt zich aan de rand van het centrum van Den Burg. Het pand op zich is al bijzonder, het stamt nog uit de tijd van de VOC op Texel en is mooi bewaard gebleven. De gouden kikker op de gevel verwijst naar lang vervlogen tijden, toen in dit gebouw herberg 'De Vergulde Kikker' was gevestigd. Vóór de bioscoop is een gezellig plein met een terras.

Death on the Nile
Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden. Het is het sinistere verhaal van obsessieve liefde en de moordende consequenties hiervan en speelt zich af in een episch landschap van woestijn en Koninklijke piramides van Egypte. De film volgt een groep voortreffelijk geklede reizigers met genoeg schokkende wendingen die het publiek zullen verrassen tot aan de laatste ontknoping

Clifford de grote Rode Hond
De tiener Emily Elizabeth (Darby Camp) ontmoet een magische dierenbeschermer (John Cleese) die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een gigantische hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York. Haar alleenstaande moeder (Sienna Guillory) is de stad uit voor werk waardoor Emily en haar leuke maar impulsieve oom Casey (Jack Whitehall) samen op een spannend avontuur gaan in de grote stad.

Ik Wist het
Ik Wist Het is een magische en romantische speelfilm gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Chantal van Gastel. De film gaat over de eigenzinnige Mia die puur op intuïtie haar eigen bloemenwinkel opent en daar - letterlijk - de man van haar dromen ontmoet. Ze zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken en te zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt. Maar wat als je opeens vlinders krijgt van diegene die recht voor je staat…

The Godfather 50th anniversary - vanaf 24 februari
Ter ere van het 50-jarig jubileum van Francis Ford Coppola’s meesterwerk The Godfather brengt Paramount de film tijdelijk terug op het grote doek. Coppola's meesterlijke verfilming van het boek van Mario Puzo beschrijft de opkomst en ondergang van de familie Corleone en wordt terecht gezien als een van de belangrijkste filmtrilogieën uit de filmgeschiedenis. In aanloop naar het 50-jarig jubileum van de oorspronkelijke release van de eerste film op 24 maart 1972 besloten Paramount en Coppola's productiebedrijf American Zoetrope alle drie de films in een tijdsbestek van drie jaar nauwgezet te restaureren.  

Hopper en de Hamster der Duisternis
Hopper is een bijzondere jonge held: hij is half kip en half haas. Hij is geadopteerd door Koning Peter, een haas die beroemd is geworden door zijn spannende avonturen. Hopper weet dat hij er anders uitziet dan de rest en wil niets liever dan erbij horen en net zo stoer zijn als zijn vader. Het liefst wil hij een echte avonturier worden, zelfs al is hij nog zo onhandig. Wanneer zijn oom, de grootste vijand van het Koninkrijk, ontsnapt uit de gevangenis en zijn vader van de troon dreigt te stoten, begint Hopper aan het avontuur van zijn leven. Samen met de slimme schildpad Abe en de stoere vechtsportexpert Meg doet hij er alles aan om het plan van zijn kwaadaardige oom te dwarsbomen.

The Batman - vanaf 3 maart
Het is meer dan een oproep… Het is een waarschuwing. Warner Bros. Pictures presenteert The Batman van regisseur Matt Reeves, met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City’s bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne. Twee jaar lang heeft Bruce Wayne (Robert Pattinson) de straten van Gotham City bewaakt als The Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Met slechts een paar trouwe bondgenoten – Alfred Pennyworth (Andy Serkis) en inspecteur James Gordon (Jeffrey Wright) – in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak. Als een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen ‘World’s Greatest Detective’ naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Selina Kyle/ Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot/ The Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) en Edward Nashton/ The Riddler (Paul Dano). Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootse plannen van zijn tegenstander aan het licht. Batman moet nieuwe samenwerkingen aangaan, de dader ontmaskeren en afrekenen met het machtsmisbruik en de corruptie waar Gotham City al zo lang onder lijdt.

Silence of the Tides - vanaf 10 maart
Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Voor meer info en reserveren zie de advertentie op de achterpagina van deze krant en www.cinematexel.nl.

Afbeelding
Afbeelding