Krim neemt voortouw met vrijwilligerswerk

De Krim Texel gaat medewerkers  in de gelegenheid stellen om tijdens werktijd vrijwilligerswerk voor Texel te verrichten. Elke werknemer kan tijdens werktijd op vrijwillige basis maandelijks vier uur aan vrijwilligerswerk op het eiland te besteden.

Dat heeft De Krim afgelopen week bekendgemaakt. De Krim wil op die manier bijdragen aan het behoud van de brede welvaart en de leefbaarheid op het eiland. "Je ziet op het moment dat het op veel plekken schuurt", zegt directeur Iwan Groothuis van De Krim. "Verenigingen hebben moeite om voldoende vrijwilligers te vinden of mensen die bestuurswerk willen doen."


De Krim gaat in eerste instantie samenwerken met Omring Texel, Texels Welzijn en De Zonnebloem voor vrijwilligerswerk. "Als we daar kunnen helpen, kunnen de zorgmedewerkers hopelijk ook weer meer aan hun eigen werk toekomen." Volgens Groothuis hebben inmiddels vijftig medewerkers van De Krim zich aangemeld om tijdens werktijd vrijwilligerswerk te gaan doen. Streven van het bedrijf is om eind dit jaar op de honderd aanmeldingen te zitten. De medewerkers hebben lijsten gehad met diverse activiteiten die ze als vrijwilliger kunnen verrichten. Twee medewerkers bij het bedrijf regelen intern de coördinatie. De Krim is inmiddels ook met twee andere organisaties op het eiland in gesprek om te kijken of het bedrijf daar eveneens kan bijstaan met vrijwilligerswerk. 


De Krim beschikt, verdeeld over de negen locaties op Texel, over meer dan tweehonderd medewerkers op het eiland. Volgens Groothuis is de gemiddelde leeftijd van de medewerkers 24,6 jaar waardoor vrijwilligerswerk de jongere generatie ook de kans biedt te ervaren wat zich zoal buiten de eigen dagelijkse leefwereld afspeelt. "Dat helpt bij je persoonlijke ontwikkeling en je kan ook tegelijkertijd van toegevoegde waarde voor een ander zijn." Het initiatief ging woensdagochtend formeel van start met een bijeenkomst van Omring, Texels Welzijn, De Zonnebloem en De Krim in het Hanenhuus op de golfbaan.


Meer op pagina 2.