Buurt maakt zich zorgen over komst van padelbanen bij Deuce

Bewoners van de Beatrixlaan, Elemert, Ada van Hollandstraat, Pieter van Cuijckstraat en de Molenstraat in Den Burg maken zich zorgen over plannen van tennisvereniging Deuce om twee padelbanen aan te leggen.

De zorg zit hem onder meer in geluidsoverlast die van de padelbanen wordt verwacht. Padel is een soort kruising tussen tennis en squash waarbij wanden rondom het speelveld onderdeel zijn van het spel. De zorg is dat de buurt straks de hele dag in het 'geplok' van het spel zit. Dat is een euvel dat landelijk speelt. 

Bedoeling is dat één van de huidige tennisbanen aan de Emmalaan wordt ingewisseld voor twee padelbanen. De buurt verwacht daardoor ook een toename in geluid door het aantal spelers. Buurtbewoner Toon Berndsen: "Op een tennisbaan staan meestal twee spelers tegenover elkaar. Padel wordt vaak gespeeld in tweetallen en dan heb je vier mensen op één baan tegenover elkaar staan. Dat worden er acht als er op twee padelbanen wordt gespeeld." Volgens Berndsen hoort de buurt het nu ook als er wordt getennist, maar daar wordt verder geen punt van gemaakt. "Ook als er toernooien zijn, dan weet je dat het voor een paar dagen is." De zorg is dat de padelbanen straks echter dagelijks bespeeld gaan worden en dat toeristen er eveneens gebruik van gaan maken.


Berndsen heeft een mandaat van de buurt om bezwaren te kunnen aantekenen als er vergunningen worden aangevraagd. De bezwaren zijn verwoord in een brief aan het college en ook de tennisvereniging is ervan op de hoogte gesteld. Die heeft aangegeven met de buurt in gesprek te willen gaan.