Zo dichtbij was Denise in Boom na 45 minuten spannende strijd. Links winnares Aniek van Alphen.
Zo dichtbij was Denise in Boom na 45 minuten spannende strijd. Links winnares Aniek van Alphen. Foto: Alain VDP Vandepontseele

Denise mist op haar na overwinning in Boom

Tweede in het Belgische Boom in een wedstrijd van de Superprestige afgelopen zaterdag en zondag vierde in Antwerpen in de Scheldecross, één van de wereldbekerwedstrijden.

Het waren de resultaten die Denise Betsema afgelopen weekend behaalde in het internationale veldrijden. In de wedstrijd in Boom greep ze net naast de eerste plaats, waardoor ze tweede werd. Denise gaat daarmee aan de leiding in het algemeen klassement van de Superprestige.

Een lekke band en een foutje in de spannende eindfase zorgden ervoor dat ze net geen eerste werd, maar de zege moest laten aan Aniek van Alphen. Het vernieuwde parcours in Boom met veel steile beklimmingen was een kolfje naar de hand van Denise, die bij de beste klimsters hoort in het veldrijden. Een lekke achterband en een gedwongen fietswissel wierpen haar echter terug naar achteren.

Denise wist Aniek van Alphen snel te achterhalen, maar de laatste kon, door met haar fiets over de balkjes te springen, net wat meer snelheid meenemen richting de zandstrook waardoor Denise haar niet voor kon blijven. De Texelse liet de spreekwoordelijk deur voor Van Alphen open staan en het stukje tot de finish was net iets te kort om haar nog te kunnen passeren.


Bij de Scheldecross in Antwerpen kende Denise een minder florissante start en kwam ze terecht in een valpartij waarbij haar fiets onder de fiets van Aniek van Alphen terecht kwam. Denise zakte daardoor terug tot de twintigste plaats en moest alles op alles zetten om weer in de buurt van de kopgroep te komen. Ze kwam tot de vierde plaats, maar greep uiteindelijk naast het podium van de wereldbekerwedstrijd waardoor ze opnieuw een vierde plaats te pakken had.