Muziek voor Sinterklaas bij de Skool.
Muziek voor Sinterklaas bij de Skool. Foto: Jeroen van Hattum

Kinderen de Skool mogen op bezoek bij 'werkkamer van de Sint'

Ze stonden er klaar voor op het schoolplein: het zou de eerste keer zijn dat Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek aan de nieuwe Skool aan de Emmalaan in Den Burg zou brengen.

De 'wegwijspiet' was echter een beetje in de war met alle gebouwen aan de Emmalaan en zo kon het opeens gebeuren dat de Sint, die met de helikopter zou komen, helemaal op het verkeerde dak terecht kwam. Stond hij daar opeens op het dak van de TXL sporthal. Nu hebben de Sint en zijn Pieten altijd overal een oplossing voor en zo kwam de Sint even later alsnog per auto aan bij de Skool. 


Loco-burgemeester Remko van de Belt, presentator Janien de Bruijn en muzikanten van KTF en D.E.K. vingen Sint en Piet op bij een podium dat naast het schoolplein was neergezet. De ruim zeshonderd kinderen stonden allemaal op het plein dat in vakken was verdeeld, de ouders stonden buiten het schoolplein. Na het zingen van een aantal liedjes was het de beurt aan de Pieten om de Skool in te gaan waar alles de hele dag in het teken van Sinterklaas stond. De kinderen mochten, verspreid over de dag en in groepen, langs op de 'werkkamer van de Sint' in de raadzaal van het gemeentehuis om de Sint te bezoeken. Dat was voor de Sint iets beter te doen dan op de Skool alle klaslokalen van vijf basisscholen langs te gaan. En in de 'werkkamer van de Sint' - aangekleed door de ouderraad - mocht heel veel. Kinderen mochten - zolang het bed het hield - springen op het bed van Sinterklaas, ze mochten over Pieten die op de grond lagen heen springen, wie durfde mocht zich in een kleed laten rollen, er werd gedanst met de Pieten en er was de nodige ruimte voor de kinderen om de Sint te laten zien wat ze in de klas allemaal voor hem hadden voorbereid.


Op de Skool werden intussen door de Pieten cadeautjes uitgedeeld en De Krim had voor alle kinderen een Pietenlunch verzorgd om de Sinterklaassfeer op De Fontein, Thijsseschool, Vrije School, Kompasschool en de Jozefschool te verhogen. Die werden ook uitgedeeld door de Pieten. De kinderen van de bovenbouw waren in de klas ook bezig met het uitpakken van surprises die ze thuis voor elkaar hadden gemaakt. 


In de werkkamer mochten de kinderen ook vragen stellen aan Sint en Piet waarbij Sinterklaas onder meer aan de kinderen verklapte waarom hij op hoge leeftijd nog immer vitaal en jong is. "Ik heb nooit gerookt, nooit gedronken en geen verkering."