Resort De Koog, met op de achtergrond de vier chalets die snel weg moeten.
Resort De Koog, met op de achtergrond de vier chalets die snel weg moeten. Foto: Ton Zegers

Leed Driehoek nog niet geleden

"Vliegende fotograaf" Ton Zegers maakte vorige week deze luchtfoto van de huidige situatie op Resort De Koog, voorheen De Driehoek.


Op de voorgrond rijen met nieuwe chalets, in de verte de vier overgebleven chalets aan de overzijde van de weg, die nog dit jaar weg moeten. De eigenaars legden deze kwestie voor aan de Ombudsman, maar die gaat er niet mee aan de slag, volgens Hermanse Schutte omdat het wordt gezien als een juridische kwestie. Nu willen de eigenaars, die nog steeds hopen elders op Texel een plekje te vinden, met burgemeester Uitdehaag in gesprek. "We voelen ons echt in de steek gelaten door de gemeente. We willen graag in gesprek met de burgemeester om dit uit te praten en dit in het vervolg misschien te voorkomen", schrijven ze. 

Onder de kop "Rijk worden door campings op te lappen - en steeds de grenzen van de wet op te zoeken", publiceerde NRC een groot stuk over de landelijke tendens om campings op te kopen, "schoon te vegen", vol te zetten met chalets en die vervolgens te gelde te maken.

Inmiddels zijn vakantieparken ook een politiek thema. NRC schrijft: "Vorige week beantwoordde minister Hugo de Jonge (CDA) 85 Kamervragen over het opkopen van voormalige campings en verzekerde hij de Kamer dat het „bestrijden van criminaliteit met betrekking tot vakantieparken” bij gemeenten, provincies, Rijk en andere organisaties „op het netvlies” staat."