Klaverjassers Rosa Harbers en Chris Schraag weer op dreef

Rosa Harbers en Chris Schraag zijn de laatste weken goed op dreef. Zij haalden al weer hun tweede rondewinst van dit seizoen binnen. Bas Tromp en Frans Stark speelden een solide avond en behouden de leiding in het algemeen klassement. 


De zevende speelronde was een ronde zonder echte uitschieters. Geen enkel koppel wist boven de 7000 punten te komen. Rosa Harbers en Chris Schraag kwamen nog het meest in de buurt. De score van 6841 punten kwam opvallend gelijkmatig tot stand. Het verschil tussen het hoogste en het laagste spel was nog geen honderd punten. Harbers en Schraag handhaven zich dankzij de winst op de derde plaats. Bas Tromp en Frans Stark haalden een keurige tweede plaats met 6768 punten. Dat was te danken aan drie modale spelletjes en één uitschieter van 1907 punten+ mede dankzij drie marsen. Tromp en Stark wisten hun leidende positie door dit resultaat te versterken. Fenny Caspers en Bart Weijdt hadden eigenlijk helemaal niet zo´n goede avond. Na een goede opening volgden twee matige spelletjes, maar de uitschieter in de laatste ronde van maar liefst 2461 punten maakte alsnog alles goed. Het leverde een derde plaats op met 6625 punten. Zij stijgen daarmee van vijf naar vier. Piet Moree moest vaste maat Tiny Zwaneveld missen, maar had in zoon Edwin Zwaneveld een uitstekende vervanger. Zij haalden 6580 punten en stijgen van zes naar vijf in het algemeen klassement. Frans Bos en Piet Kikkert haalden de vijfde plaats met 6309 punten. Ze overhandigden dankzij dit resultaat de rode lantaarn aan de concurrentie, zij stijgen van twaalf naar elf. Het gemiddelde was met 6164 punten aan de magere kant. Er werden 18 marsen gespeeld en dat houdt ook al niet over.

Bas Tromp en Frans Stark leiden met een voorsprong van 775 punten op Lieuwe van der Veen en Carlo Bos. Rosa Harbers en Chris Schraag kropen wat dichterbij en staan nu met een achterstand van 2056 punten op de derde plaats.

Klaverjasclub houdt wegens Sinterklaas en Oude Sinterklaas een korte winterstop. De competitie wordt hervat op 19 december.