Sint en Pieten in De Waal.
Sint en Pieten in De Waal. Foto: Lida Wels

Drukke tijden Sint

Het zijn drukke tijden voor de Sint, zo was hij afgelopen weekend te vinden in zowel De Koog als in De Waal. Dat men in de dorpen heeft genoten, blijkt wel uit de foto's en de verslagen die werden ingezonden.

Sint bezoekt kinderen in De Koog

Afgelopen zaterdag heeft Sint, samen met zijn Pieten, 54 kinderen bij hun thuis een cadeautje bezorgd. Vooraf konden de ouders/verzorgers hun kinderen opgeven bij Dorpscommissie De Koog. Sint had gevraagd naar de leeftijd van de kinderen, zodat er een passend cadeau kon worden uitgezocht. Dit met behulp van Dobber Outdoor in De Koog. Sint vertrok om 13.30 uur uit dorpshuis De Hof en was een paar uurtjes bezig om iedereen te bezoeken.

Sinterklaas op bezoek in De Waal

Het was zondag groot feest in De Waal: Sinterklaas kwam op bezoek. De Goedheiligman en zijn Pieten arriveerden onder grote belangstelling om 15.00 uur bij de rotonde, waar zij door een grote menigte kinderen, vaders, moeders, oma’s en opa’s werden verwelkomd. Riant gezeten in een fraaie bolide zette de Sint en zijn gevolg koers naar het Dorpshuis, waar het feest losbarstte. In het Dorpshuis werden de Sint en zijn Pieten binnengehaald door de Waalder Pietenband, die de hele boel in vuur en vlam zette. Het was een spetterende, gezellige middag. Alle kinderen werden door de Goedheiligman toegesproken en ontvingen een leuk cadeautje. Er werd veel gelachen, gepraat, gedanst, en gesprongen over de staf van Sinterklaas. Na de afsluitende polonaise waarbij ook de Sint met de heilige voeten van de vloer ging, vertrok het Sint- en Pietengezelschap, begeleid door het schone lied ‘Dag Sinterklaasje’.


Afbeelding