Veel hoogteverschil op de vestigwal rond Hulst afgelopen zondag.
Veel hoogteverschil op de vestigwal rond Hulst afgelopen zondag. Foto: Alain VDP Vandepontseele

Denise sterk in Kortrijk, minder in Hulst

Een derde plaats in het Belgische Kortrijk in een wedstrijd om de X2O Badkamer Trofee en twaalfde in Hulst bij een wedstrijd voor de wereldbeker.

Twee wisselende resultaten voor veldrijdster Denise Betsema. In de wedstrijden voor de X2O Trofee en de Superprestige rijdt ze dit seizoen als vanouds de punten bij elkaar, maar in de wereldbekerwedstrijden wil het even niet lukken. Dat bleek zondag ook in het Zeeuws-Vlaamse Hulst waar Denise op gladde parcours een slechte start kende en op een gegeven moment zelfs achttiende lag. Ze wist zich terug te knokken naar de tiende plaats, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de twaalfde plaats. Dat is niet gebruikelijk bij Denise en ook niet goed voor de punten in het algemeen klassement van de wereldbeker.

Hoe anders was het zaterdag in Kortrijk waar Denise aan kop ging en samen met Ceylin del Carmen Alvardo en Marianne Vos moest uitmaken wie de winnaar zou worden. Dat werd een tweestrijd tussen Alvarado en Vos waarbij de laatste de eindsprint won. Denise kwam tien seconden later als derde over de finish en behield daardoor de koppositie in het algemeen klassement van de X2O Trofee. Komende zaterdag rijdt ze in Boom (Superprestige waarin ze ook aan kop gaat) en zondag in Antwerpen (wereldbeker).