Afbeelding
Foto: Inter Visual Studio/Zoë Oerlemans

Klankbordgroep toerisme betreurt gebrek aan inbreng

Politiek

De klankbordgroep Toeristisch Toekomstplan Texel (kbg) is ontstemd over de manier waarop zij zijn geïnformeerd over de maatregelen in het paraplubestemmingsplan dat morgen wordt besproken in de commissievergadering. “Zoals aangegeven betreuren wij de gang van zaken waarbij de KBG niet de mogelijkheid gehad heeft om haar inbreng te geven en mee te werken aan maatregelen die ook in overgrote meerderheid op draagvlak kunnen rekenen”, schrijft Wil Steenhof, voorzitter van de klankbordgroep.

De klankbordgroep bestaat uit mensen van VVV Texel, TESO, KADO Texel, TOP/verblijfssectorTexel, Hiswa-Recron, TOP/detailhandel en overige ondernemingen, Dorpscommissies, Staatsbosbeheer, LTO-KAVB Texel/agrarische sector, VTKB/Kamperen bij de boer, Koninklijke Horeca Nederland, Afdeling Texel, Cultuursector, Zorgsector. 

Hetgeen hiervoor is gemeld over een tijdige, juiste en volledige informatieverstrekking vanuit de gemeente c.q. vanuit het college van B&W inzake genoemd Paraplubestemmingsplan is het proces hiervan vanuit het college van B&W en vanuit de ambtelijke staf absoluut niet goed geweest

De werkgroep is niet blij met de huidige gang van zaken en schrijft: “Als leden van de KBG wordt veel tijd en energie gestoken in ..