Succes trok tegen De Koog aan het langste eind.
Succes trok tegen De Koog aan het langste eind. Foto: Willem Sangers

De Koog ten onder tegen Succes

In een wedstrijd die beide kanten op kon vallen, trok VV Succes zondag tegen SV De Koog aan het langste eind. Aan de Boodtlaan werd het 0-1.

Van goed voetbal was van beide kanten geen sprake. De druk zat er aardig op. VV Succes heeft vorig jaar lang meegedaan om de titel en heeft nu serieus sprake van opstartproblemen. SV De Koog staat op een keurige tweede plek en had vooraf hoop om de aansluiting met koploper VV Texel’94 te houden. Het werd een wedstrijd met veel lange ballen.

De eerste helft was het VV Succes die het spel probeerde te maken. Tegelijk kreeg SV De Koog de beste kansen. Een verre lob van Lucas Ipenburg scheerde rakelings over de lat en verschillende kansrijke aanvallen eindigen onzorgvuldig en niet tussen de palen. VV Succes beschikt over een sterke voorhoede, met snelle buitenspelers. De verdediging van SV De Koog stond echter als een huis. Buiten enkele opportunistische hoge voorzetten in het 16metergebied bleef het bij 2 momenten waarbij keeper Perry Farla moest optreden.

In de tweede helft niet zozeer een ander spelbeeld. Wel lukte het VV Succes om in minuut 69 een gaatje te vinden in de Koger defensie. Via de rechterkant van de Koger defensie kwam een buitenspeler van VV Succes gevaarlijk door tot in het 16 metergebied. Zijn dribbel leek te sneuvelen in de handen van keeper Farla. De bal werd echter, volgens de leidsman, reglementair uit de handen getikt van Farla. De spits van VV Succes was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten. Tijdens het slotoffensief van SV De Koog was een vrije kopkans niet besteed aan Daan Eelman en wisten Ipenburg en Robin Schoo hun voeten net niet tegen een scherpe voorzet te zetten vanaf de linkerkant. Zo eindigde de wedstrijd in mineur voor de mannen van trainer Bas Steegers.

Speciale aandacht gaat uit naar SV De Koog 2, dat eindelijk de eerste 3 punten van het seizoen kon bijschrijven. Van Winkel 3, alias de Maltaboys, werd met 5-3 gewonnen. Sep Eelman rammelt met een loepzuivere hattrick hard aan de deur bij het eerste.

De eerste wagon van de blauwe trein gaat aankomende zondag op bezoek bij Vesdo in Schagerbrug. Deze wedstrijd moet gewonnen worden, aldus trainer Bas Steegers.