Pieter en Will Hoornstra met kater Nick.
Pieter en Will Hoornstra met kater Nick.

"Dit voelde als een warm bad"

Opgelucht en vooral erg blij zijn ze. Pieter en Will Hoornstra uit Havelte zagen vorige week tijdens een verblijf op De Sluftervallei opeens hun kater Nick verdwijnen en vreesden daarna het ergste.

De kater liep even buiten bij het vakantiehuisje, schrok ergens van en ging er vervolgens als een speer vandoor. De geschrokken Pieter en Will begonnen meteen met een zoekactie, maar het was in de wijde omgeving van het vakantiepark nabij De Cocksdorp zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg. 

Tot hun verrassing hielpen al snel diverse Texelaars mee met het zoeken naar Nick. "Dat voelde voor ons echt als een warm bad. Mensen die je helemaal niet kent, komen zich voor jou inspannen en gaan voor jou mee uitkijken naar je vermiste kat. Dat was echt heel bijzonder." Onder andere Cindy de Ridder uit De Waal kwam in actie. Zij mobiliseerde diverse Texelaars om uit te kijken naar kater Nick. Er gingen oproepen rond op de social media, er werden flyers verspreid en deze krant besteedde aandacht aan de verdwijning. Ook Honden Zoekteam Texel kwam in actie. Tot opluchting van Pieter en Will werd Nick afgelopen weekend teruggevonden in een vangkooi in de nabijheid van de Sluftervallei. Till: "Hij heeft gelukkig niets aan het avontuur overgehouden, het gaat allemaal goed met hem." Pieter en Will zijn inmiddels weer terug in Havelte. Ze zijn al vaker op het eiland geweest, moesten tijdens corona verstek laten gaan, maar konden nu weer een keer naar het eiland komen. "Het is uiteindelijk gelukkig allemaal goed afgelopen."