Arnold Langeveld lijsttrekker voor VVD bij verkiezingen waterschap

Arnold Langeveld uit Eierland is gekozen lijsttrekker voor de VVD bij de verkiezingen voor het waterschap die woensdag 15 maart 2023 worden gehouden.

Langeveld, die sinds 2019 in het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zit, werd woensdagavond tijdens een algemene ledenvergadering van de VVD gekozen als lijsttrekker. Bij de verkiezingen van 2019 stond hij al als tweede op de lijst. De afgelopen drie jaar was hij fractievoorzitter van de VVD in het college van hoofdingelanden (algemeen bestuur) van het hoogheemraadschap. Dat houdt zich van Amsterdam-Noord tot aan de vuurtoren van De Cocksdorp bezig met de veiligheid van de dijken en de kwaliteit van het buitenwater. Tijdens de verkiezingscampagne wil Langeveld zich onder meer hard maken voor de uitbreiding van lokale gebiedskennis bij het hoogheemraadschap. "Wat mij betreft, krijgen de ambtelijke clusters binnen de organisatie meer autonomie en gaan we ook meer werkzaamheden lokaal aanbesteden." Mocht de VVD na de verkiezingen in aanmerking komen voor een zetel in het dagelijks bestuur (het college van dijkgraaf en hoogheemraden) dan is Langeveld daarvoor beschikbaar. 


Jan Aris Eelman uit Den Burg is kandidaat voor Provinciale Staten van Noord-Holland waarvoor op woensdag 15 maart 2023 eveneens verkiezingen worden gehouden. Eelman, eerder raadslid voor Texels Belang en Eiland Belang op Texel, staat op de 23ste plaats van de kieslijst van de provinciale  VVD. Die lijst werd ook afgelopen woensdag vastgesteld door de liberalen in Noord-Holland.