Emerson Paulus, Renee Budé, Sophie van Schaik en Wouter Budé, het team van Loulou &  Lou.
Emerson Paulus, Renee Budé, Sophie van Schaik en Wouter Budé, het team van Loulou & Lou. Foto: Aron Nijs Fotografie

Sophie's Loulou & Lou

Zangeres, bassist en oud-Texelaar Sophie van Schaik heeft met haar collega's van kindermuziekplatform Loulou & Lou een album geproduceerd met sinterklaasliedjes in verschillende muziekstijlen.

Sophie: “Op dit album staan alle Sinterklaasliedjes uit mijn jeugd op Texel. We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een modernisering van de tekst, en er een dansbare en gezellige versie van gemaakt. Het is echt een album geworden voor het hele gezin, met verschillende instrumenten en topmuzikanten. Juist door die verschillende muziekstijlen, disco, blues, pop en rock’nroll, willen we de diversiteit van muziek laten horen aan jonge kinderen en hun ouders.”

Loulou & Lou maken liedjes en bijpassende visuals voor kinderen tot ongeveer 7 jaar en in verschillende muziekstijlen; van klassiek, tot pop, jazz en wereldmuziek. Elke muziekstijl heeft zijn eigen muzikant; onder andere de klassiek geschoolde Maestro Mozy, de wereldse virtuoos Guru Woof en de swingende Jazz Kat Louis.

Loulou & Lou, opgericht in 2017, werken samen met ruim 75 professionele muzikanten uit binnen- en buitenland. Het platform ontwikkelt ook educatieve projecten. Tevens voorzien ze basisscholen, kinderdagopvangorganisaties en dans- en muziekscholen van over de hele wereld van kindermuziek. De Top 5 landen met de meeste luisteraars zijn Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Nederland, Turkije en Duitsland.

Naast de cd zitten bij het sinterklaasalbum kleurplaten, stickers en een verlanglijstje. Tevens een legenda van muziekstijlen. “Zodat je samen kunt ontdekken welk genre je hoort, en we zo een steentje kunnen bijdragen aan ontwikkeling en interesse in muziek bij kinderen.” Loulou & Lou schenken een deel van de cd’s ook aan alle kinderen van MUMC+, het academisch ziekenhuis van Maastricht, waar Sophie langere tijd verbleef met haar gezin.

Het album Loulou & Lou – Sinterklaasliedjes In Alle Stijlen verscheen online (https://loulou-lou.com/) en is te koop in speciaalzaken.

Sophie is ook bezig met een solo album, zie hier de verschillende singles die onlangs zijn uitgebracht: https://sophiemusic.nl/

Afbeelding