Het bestuur van de vereniging Texelse Kampeer Boeren: Ingrid Uitgeest, Sandy Smit, Karen Hoedjes en Patricia Keijser. Hanneke de Ridder ontbreekt.
Het bestuur van de vereniging Texelse Kampeer Boeren: Ingrid Uitgeest, Sandy Smit, Karen Hoedjes en Patricia Keijser. Hanneke de Ridder ontbreekt. Foto: Job Schepers

Verbijstering bij kampeerboeren

Toerisme

“De kosten binnen het boerenbedrijf stijgen enorm. De boerencamping is juist nu een welkome aanvulling. De regels die op tafel liggen, beperken ons volledig in het innoveren van de boerencamping”, stelt Patricia Keijser uit Den Burg.

Zelf heeft de voorzitter van de Vereniging van Texelse kampeerboeren met haar man boerderijcamping De Hal aan de rand van Den Burg, volgend jaar bestaat de camping dertig jaar. Vorige week las ze vol ongeloof de woorden van wethouder Rikus Kieft en ze was niet de enige. De telefoon van het bestuur stond de afgelopen dagen roodgloeiend. De vereniging telt ongeveer 55 leden, het merendeel maakt zich ernstig zorgen. 

Ander soort gast

Met de stijgende kosten en de toenemende beperkingen voor het boerenbedrijf in de huidige tijd, is het steeds lastiger om alles rond te krijgen

“Wij moeten aan dezelfde regels voldoen als de gewone campings, maar worden wel ingeperkt. Dat terwijl wij in onze ogen geen enkele conc..