Het podium in Merksplas met v.l.n.r. Denise, Ceylin Alvarado en Inge van der Heijden.
Het podium in Merksplas met v.l.n.r. Denise, Ceylin Alvarado en Inge van der Heijden. Foto: Eurosport

Wisselend weekend voor Denise Betsema

Een tweede plaats bij een wedstrijd voor de Superprestige en een tiende plaats in de wedstrijd voor de wereldbeker. Denise Betsema uit Den Burg kende daarmee afgelopen weekend twee wisselende resultaten in het veldrijden.

Tijdens de derde wedstrijd voor de Superprestige in het Belgische Merksplas finishte Denise - net als vorige week - als tweede achter Ceylin del Carmen Alvarado die eerste werd. Denise deelt daardoor nu de leiding met Alvarado in het tussenklassement van de Superprestige.


Denise kende in Merksplas een slechte start (gebeurt vaker dit seizoen) waardoor ze in het verloop van de wedstrijd de schade moest beperken. Marianne Vos was daarentegen heel snel weg vanaf de start en nam Alvarado mee. De latere winnares verklaarde na afloop daar veel profijt van te hebben gehad. Denise ging door de slechte start rond plek tien het veld in waarna ze in het gedrang kwam en meer dan een ronde - en veel energie - nodig had om bij de achtervolgers aan te sluiten. Lucinda Brand was daar aanvankelijk ook bij maar zij raakte achterop door een val. Aan kop moest Vos ondertussen Alvarado laten gaan waarna zij vervolgens door een flink aantal renster werd ingehaald. Denise zette met Inge van der Heijden de achtervolging in. Na een tactische fietswissel wist Denise in de laatste ronde Van der Heijden af te schudden waarna ze met 18 seconden achterstand over de finish kwam.


De wereldbekerwedstrijd die zondag in Overijse werd gehouden was niet succesvol: Denise werd daar tiende op het modderige en loodzware parcours. Op zich een knappe prestatie, maar het kost haar wel punten voor het totaalklassement van de wereldbeker. Daar staat ze op het moment vierde in de tussenstand.