De zaalvoetballers van Texel Futsal in actie tegen AV Lebo.
De zaalvoetballers van Texel Futsal in actie tegen AV Lebo. Foto: Willem Sangers

Periodetitel Texel'94

Het eerste van Texel'94 is zondag periodekampioen geworden in de vierde klasse van het amateurvoetbal na een 0-2 overwinning op Winkel. Dat betekent dat de ploeg aan het einde van het seizoen kans maakt op promotie naar de derde klasse.

Het behalen van een periodetitel was één van de doelstellingen van Texel'94, maar daarvoor moest de ploeg - tot nu toe ongeslagen dit seizoen - wel winnen van Winkel. Die ploeg - getraind door Marcel Ris - maakte ook nog kans op de eerste periodetitel en was er zondag op gebrand om Texel de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen.

Al snel na het fluitsignaal bleek dat Texel de wedstrijd zeker niet cadeau zou krijgen. Winkel was de betere ploeg, waardoor het voor Texel op het natte veld in eerste instantie een kwestie van overleven was. Beide ploegen krijgen uiteindelijk weinig kansen, waardoor ze met 0-0 de rust in gingen. Bij Texel werden in de kleedkamer de koppen even bij elkaar gestoken om in de tweede helft 'echt te gaan voetballen' om de beoogde periodetitel veilig te stellen.

Met succes: Patryk Nieboer had in de 64ste minuut de bal en wist daarmee de eerste treffer voor Texel te maken. Winkel zette vervolgens alles op alles voor de gelijkmaker waardoor Texel in het laatste half uur fors onder druk kwam te staan. In de negentigste en laatste minuut was vrijwel heel Winkel op de helft van Texel en daar profiteerde Sil Wit van. Hij kon met de bal op het doel van Winkel af, hield het hoofd koel en maakte de bevrijdende 0-2 waarmee Texel zeker was van de eerste periodetitel en voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen bleef.