Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Bridgers houden

huiskamerdrive

In noordwest Den Burg werd zaterdag een zogenaamde huiskamerdrive gehouden. Er deden 48 bridgers mee, verdeeld over 24 paren en ingedeeld in twee lijnen.


De bridgers verzamelden zich rond 13:00 uur in De Buureton. Daar kregen zij uitleg over de verdere gang van zaken. Zes huiseigenaren in de buurt waren gastheer of -vrouw. De bridgers hadden een programma voor de hele middag en gingen van huiskamer naar huiskamer om telkens vier spellen te spelen. Wandelend of fietsend verhuisden de spelers naar de volgende locatie. Het was mooi weer, dus dat troffen de deelnemers.

Aan het eind van de middag had iedereen zijn programma afgewerkt. De drive werd ontspannen afgesloten in De Buureton. Omstreeks 18:30 uur kon de uitslag worden bekendgemaakt.

In de B-lijn eindigden Hélène en Wil Steenhof bovenaan met 62,08%. Zijn werden gevolgd door Harry Ran en Martha de Graaf met 60,42%. Op de derde plaats eindigden Marijke v.d. Kant en Ingrid Koorn. Zij scoorden exact 60%.

De A-lijn werd ruim gewonnen door Jan Meijer en Renske van IJsseldijk met 66,25%. Op de tweede plaats eindigden Peter Ruigrok en Jane Klein Breteler (57,92%), gevolgd door Gerda Bloem en Riet van der Vis met 55%.

De huiskamerdrive werd afgesloten met een smakelijk buffet.

Gedetailleerde uitslagen zijn te vinden op de website van Bridgeclub Alert: https//4043.bridge.nl