Dorpenronde

Burgemeester en wethouders brengen dinsdagavond 22 november een bezoek aan De Cocksdorp in het kader van de dorpenronde die momenteel wordt gemaakt.

Het bezoek vindt plaats in het Eierlandsche Huis. De zaal is open vanaf 19:30 uur; de bijeenkomst start om 20:00 uur. Op de agenda staat onder meer verkeersveiligheid, woningbouw, de elektriciteitsvoorziening, groenvoorziening, Natura 2000, onderhoud kunstwerken. Ook wordt gesproken over De Bolder (’Huis van Ontwikkeling’), een thema dat dit jaar in elk dorp op de agenda staat. 

Naar verwachting wordt met name verkeersveiligheid een thema dat aan de orde komt. De Cocksdorp heeft momenteel te maken met de tweede fase van de reconstructie van de Postweg waardoor verkeer van en naar het dorp opnieuw via omleidingen moet rijden. Met name in het donker kan het momenteel een uitdaging zijn om niet ergens in de berm te belanden. Het dorp en de gemeente hadden eerder ook al de nodige discussies met elkaar over via welke routes de omleiding zou moeten verlopen.

Het college was in 2019 voor de laatste keer in het Eierlandsche Huis voor een gesprek met bewoners van De Cocksdorp en Eierland. Daarna kwam het er niet meer van als gevolg van corona.