Nieuwbouw De Siep

De gemeente en Woontij houden maandagavond 21 november een informatieavond over de 32 nieuwe woningen die op de plek van de Drijverschool aan de Naalrand gebouwd gaan worden.

De bijeenkomst wordt gehouden in dorpshuis De Waldhoorn. De zaal is open vanaf 18:45 uur, van 19:00 tot 19:45 uur zijn er presentaties van Woontij en de gemeente. Daarna kunnen er vragen worden gesteld. Er is volgens de gemeente op de informatieavond nog geen mogelijkheid om in te schrijven voor de nieuwe woningen, dat volgt later.

Bedoeling is dat er op de locatie van de voormalige school - die inmiddels al diverse jaren leeg staat - 32 woningen worden gerealiseerd waarvan 20 sociale huurwoningen. “De woningen bestaan uit 8 rijwoningen, 16 rug-aan-rugwoningen en 8 smalle rijwoningen.” 

De nieuwe wijk krijgt de naam ‘De Siep’,  een verwijzing naar een inham aan de kust (een siep) die vroeger bij Den Hoorn lag. Die naam had de voorkeur van het dorp en werd vervolgens door burgemeester en wethouders bekrachtigd als nieuwe straatnaam.

De gemeente heeft een verzoek aan belangstellenden gedaan om zich aanmelden via www.texelspreekt.nl/woningbouwdenhoorn