Afbeelding
Foto: Stefan Witte

Hennie Huisman tijdelijk aan de slag als interim bij Texels Welzijn

Oud-wethouder Hennie Huisman gaat vanaf 1 januari 2023 aan de slag als interim-directeur bij Texels Welzijn.

Huisman is de opvolger van Mart Stel die per 1 december vertrekt als directeur bij de welzijnsorganisatie. Volgens het bestuur van Texels Welzijn gaat het om een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. 

Huisman was twaalf jaar wethouder op Texel. Ze nam na de raadsverkiezingen in maart afscheid van de politiek, maar heeft sindsdien niet stilgezeten. Begin juli geleden trad ze al aan als voorzitter van de PO Texel, de productenorganisatie van de Texelse visserij. Stel trad in januari 2021 aan als directeur van Texels Welzijn, maar maakte eerder dit jaar zijn vertrek bekend. Hij gaf aan zich onvoldoende de juiste persoon voor de plek van directeur van Texels Welzijn te voelen. Hij gaat aan de slag bij De Hoofdzaak, een zelfregie- en herstelorganisatie voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten, die in meerdere delen van Noord-Holland actief is waaronder de Kop van Noord-Holland.

Het bestuur van Texels Welzijn liet eerder weten een interim-directeur te zoeken die tijdelijk de taken van Stel kon overnemen en samen met het bestuur gaat onderzoeken hoe Texels Welzijn het welzijnswerk op Texel toekomstbestendig kan maken. Martin Zeeman uit Den Burg gaat vanaf 1 januari aan de slag als nieuwe voorzitter van Texels Welzijn. Hij volgt Peter Bakker op die eind dit jaar terugtreedt. Annemarieke de Vries is secretaris en Fedde Koster wordt de nieuwe penningmeester. Anja van der Horst blijft als bestuurslid.