Jordy Westerlaken.
Jordy Westerlaken. Foto: Aangeleverd

Jordy Westerlaken naar WK

Jordy Westerlaken uit Den Burg heeft zich voor de tweede keer geplaatst voor het wereldkampioenschap karting in de Rotax-klasse dat komende week wordt verreden in het Portugese Portimão.

Jordy (23) mocht zijn zwaarbevochten ticket in ontvangst nemen tijdens de voorlaatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap. Wereldwijd dienen de coureurs zich te plaatsen voor de ‘Grand Finals’, door het kampioenschap in hun eigen land te winnen.

Jordy debuteerde dit jaar in een nieuwe klasse. Na zijn succes in de automatische klasse is hij overgestapt naar de DD2, een geschakelde klasse. Als rookie in deze klasse startte hij dit jaar direct goed door een tweede plek te bemachtigen tijdens het eerste raceweekend. “De focus lag niet direct op het behalen van een ticket” vertelt Jordy. “Naarmate het jaar werd de kans steeds groter om toch echt een ticket te bemachtigen”. Tijdens de voorlaatste wedstrijd van het NK in Berghem, Noord-Brabant, wist hij zijn ticket te verzilveren met een derde plek.


De focus ligt nu volledig op de wedstrijd in Portimåo. Tijdens de laatste wedstrijd van het NK heeft Jordy alvast getraind op het chassis dat hij in Portugal aangereikt krijgt. Tijdens het WK krijgen alle rijders namelijk exact hetzelfde materiaal. Nooit eerder reed hij op die baan. Jordy kijkt er naar uit om zich te meten met de andere rijders in Portimão. Vrijdag 18 november vertrekt hij naar Portugal. Jordy is te volgen via het account @Westerlakenracing op Instagram.