De Texelse karters.
De Texelse karters. Foto: Aangeleverd

Topseizoen karters

De Texelse karters die bij Team Kartschool Texel en de MAB Club rijden, hebben dit weekend hun seizoen afgesloten met een droomresultaat tijdens het NXT Dutch-Open kampioenschap. De zesde wedstrijd werd verreden op het zonovergoten kartcircuit van Spa-Francorchamps in Belgiƫ.

Vier rijders hadden in de Cadet, Cadet Rookie, Supercadet en Rk1 Big-Bore klasses nog kans om te eindigen als kampioen. In de Cadet klasse reden Cas Mantje, Sepp Prins en de gebroeders Fedde en Stijn Bakker. Stijn ging naar Spa met maar drie punten achterstand op de koploper, maar kon door mechanische pech het kampioenschap op die paar puntjes na niet binnenhalen. Toch is een tweede plaats heel erg knap te noemen. Cas Mantje kwam als dagwinnaar over de streep, Fedde Bakker als vijfde en Sepp Prins op een nette negende plaats.


In de Cadet Rookie klasse bezorgde Kick Dobber zijn ouders en coach Eddie Kalis een extra emotioneel weekend. Kick liet na een harde crash en een ambulancebezoek in heat 3 zijn vechtersmentaliteit zien en stapte in heat 4 gewoon weer in om vervolgens als Rookie kampioen over de eindstreep te komen. In de Honda 9PK Super Cadet klasse hoefde Tijmen Witte zijn weekend alleen maar uit te rijden. Zijn voorsprong in het kampioenschap was zo groot dat alleen mechanische pech nog roet in het eten zou kunnen gooien. "Gelukkig hadden zijn ouders Elise Appel en Floris Witte de kart van Tijmen perfect geprepareerd. Geen uitval en een tweede plaats in het dagklassement maakt Tijmen Kampioen Supercadet 2022. Mike Raateland heeft na een stroef begin van het jaar toch nog een keurige vierde plaats in het eindklassement weten te pakken."


De Beste Rk1 Junior rijder is Ian Prins op de vijfde plaats, gevolgd door Danny Stiggelbout op een negende plaats en Jens-Jelle Rusman op een elfde plaats. In de RK1 Big-Bore klasse heeft kampioen Fleur Zijm haar seizoen afgesloten met een glansrijke eerste plaats. Ze wist op Spa alle mannen achter zich te houden en heeft elke heat gewonnen. Het is volgens Team Kartschool Texel en de MAB Club mooi om te zien dat "ons kleine kartbaantje op het eiland" zoveel kampioenen produceert. "Naast Jordy Westerlaken en Jordi Broekman mogen Kick, Tijmen en Fleur zich ook aansluiten in het lijstje van succesvolle Texelse karters."