In Cinema Texel draait vanaf woensdag de nieuwe animatiefilm van Walt Disney Animation Studio's.
In Cinema Texel draait vanaf woensdag de nieuwe animatiefilm van Walt Disney Animation Studio's. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Nieuw: Disney’s Strange World

Algemeen

Tijdens de Film Club Seniorenvoorstelling in Cinema Texel in Den Burg is dinsdagmiddag de film El Buen Patrón te zien. Ook nieuw is ‘Strange World’.

De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat in ‘El Buen Patrón’ onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding. 

Alles in zijn familiebedrijf moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar het perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde, ambitieuze stagiaire. Om de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve ‘goede baas’ zich met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. 

De jeugdfilm Strange World introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar op de loer ligt. Ze krijgen hierbij gezelschap van een eigenzinnige klodder, een driepotige hond en een hele reeks vraatzuchtige wezens. 

Strange World is geïnspireerd op klassieke avonturenverhalen”, zegt regisseur Don Hall. “De film is een originele avonturen- en komediefilm over drie generaties van de familie Clade, die hun verschillen onderling moeten overwinnen, terwijl ze een vreemde, wonderlijke en vaak vijandige wereld verkennen”, aldus Hall.