Aan de keukentafel wordt de checklijst doorgenomen
Aan de keukentafel wordt de checklijst doorgenomen Foto: Henk cornelissen

‘Woongemak is kinderspel’ biedt tips voor meer veiligheid in huis

Algemeen

Onder de vlag van de gemeente is donderdag het project ‘Woongemak is kinderspel’ in gang gezet. Magda Gooijers-van den Bosch (85) had de eer als eerste in dat verband een woningcheck te ondergaan. Die werd uitgevoerd door brandweerman Michaël Kieft, onder toeziend oog van wethouder Remko van de Belt.

Met vijf andere gemeenten uit de regio doet Texel mee aan ‘Woongemak is kinderspel’. Het is opgezet door de Veiligheidsregio, de GGD en het Rode Kruis. Het doel is de veiligheid in huis te bevorderen met inzet van lokale partijen, in dit geval Sportstichting Texel en Texels Welzijn.

Aan de keukentafel

Kieft zette zich bij mevrouw Gooijers aan de keukentafel met een lijst van mogelijke verbeterpunten voor haar woning aan de Oranjestraat in Oosterend. Daarna liepen ze langs risicovolle plekken. Dat zijn er nogal wat in een gemiddelde woning en niet iedereen beseft dat, weet Kieft. Zo staat een wasdroger hoog op het lijstje van gevaarlijke toestellen, zeker de wat oudere. De pluisjes dringen overal tussen en kunnen..