Brian Hoogebrug en Annebel Klip van Popup Texels Goud & 't Zilte Friethuys.
Brian Hoogebrug en Annebel Klip van Popup Texels Goud & 't Zilte Friethuys. Foto: Gerard Timmerman

Uitgaan voelt als thuis

Ontmoeten, genieten en ontspannen. Het motto van Annebel Klip en Brian Hogebrug van Popup Texels Goud & 't Zilte Friethuys in de Gravenstraat. In een huiselijke sfeer serveren ze hun gasten “comfort food” van hoge kwaliteit en toch betaalbaar.

Annebel en Brian zijn voor velen geen onbekende gezichten. Afkomstig uit Ermelo startten ze half juli in de Kikkertstraat in De Cocksdorp met haar ouders hun mobiele Brasserie Texels Goud. “Daar hebben Texelaars en gasten ons leren kennen. We hebben daar een mooie start gemaakt, maar nu het buiten te fris wordt hebben we de kans om in herfst en winter hier in deze prachtige zaak restaurant PEEK verder te gaan, met beide handen aangegrepen. Hier kunnen we wat moois neerzetten, doorgroeien en ons voorbereiden op onze nieuwe Brasserie Texels Goud in De Cocksdorp”, vertelt Annebel.

Mooie samenwerking

Ze runnen hun zaak in samenwerking met Eric Pekel & Monique Meijer van 't Zilte Friethuys. Brian, die de scepter zwaait in de keuken: “Eric adviseert ons en helpt op de achtergrond. Een mooie samenwerking, we vullen elkaar goed aan. We serveren hier ook producten van het Zilte Friethuys: verse Texelse friet en de Texels Goud kroketjes (op Texel culinair tot beste gerecht uitgeroepen) en ’t Zilte Friethuys chips.”

Wijnkaart

Annebel, als gastvrouw op de voorgrond: “We hebben ook een mooie wijnkaart. Vanaf een huiswijn tot de allerbeste Salentein wijn uit Argentinië die je kunt beleven op Texel. Afkomstig van de Veluwe kennen wij dit wijnhuis goed, maar door hun bekendheid ook voor veel toeristen een herkenbaar product.

Een restaurant met een mooie kaart met betaalbare gerechten, cocktails en wijnen. Maar voor Annebel en Brian is Popup Texels Goud & 't Zilte Friethuys nadrukkelijk ook meer. Annebel:“Een sfeervolle ontmoetingsplek waar je lekker kunt eten. Maar je bent hier ook van harte welkom om te snacken of gezellig een lekkere borrel te drinken.”

Ongecompliceerde gerechten

Niet iedereen heeft direct een beeld bij comfortfood. Brian: “Het zijn lekkere, ongecompliceerde gerechten. Denk aan spareribs, ribfingers, ossenhaas of hamburger. Natuurlijk wel zodanig bereid dat het toch weer bijzonder is.”

“We serveren ook lekkere snacks. Texelse patat, kroketjes en chips van het ‘t Zilte Friethuys. We geven er onze eigen draai aan. Niet simpelweg een bordje spareribs, we zorgen ook dat het er gezellig uitziet. Als vooraf tijdens het borrelen lekkere hapjes. Beleving, kwaliteit, service en mooie producten, zoveel mogelijk van het eiland.”

Annebel: “De stijlvolle inrichting en warme sfeer in dit restaurant spreekt ons ontzettend aan. Het past helemaal bij wat wij volgend jaar in De Cocksdorp willen gaan doen.” Brian vat het samen: “Uitgaan waar je je thuisvoelt.”

Popup, Texels Goud & 't Zilte Friethuys Gravenstraat 3 in Den Burg, is alle dagen van de week geopend van 11:00 tot 22:00 uur en zal vanaf half november ook weer starten met Take Away op Zondag. Reserveren mag, maar hoeft niet. Tel. 06-20516195, email brasserie@texelsgoud.com.