De Woonbeurs in de Evenementenhal.
De Woonbeurs in de Evenementenhal. Foto: Ed Witte/ Texelse Courant

Ontspannen en gemoedelijke sfeer op Texelse Woonbeurs

Een ontspannen sfeer, ruimte om links en rechts rond te kijken en ruimte om een praatje met elkaar te maken.

Het ging er zondag allemaal gemoedelijk aan toe tijdens de Texelse Woonbeurs van de Texelse Media en Texel Excursies in de Evenementenhal van vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp. De beurs trok verspreid over de dag zo'n zevenhonderd betalende bezoekers. Dat was volgens Henk Slikker van de Texelse Media en Texel Excursies iets minder dan in 2019 (toen de laatste beurs was), maar de sfeer in de zaal was er niet minder om. 


Dankzij het slechte weer was de beurs voor de ene bezoeker een ideale gelegenheid om binnen het vertier op te zoeken. Voor de ander was het slechte weer juist aanleiding een bezoek aan de beurs te laten voor wat het was. Dat was meermalen in combinatie met de wetenschap dat De Cocksdorp op het moment via de weg wat minder goed bereikbaar is.

Binnen waren 35 standhouders aanwezig die allemaal graag wilden laten zien wat ze in huis hebben. Het leidde tot een mix van stands waarvan sommigen de avond tevoren al waren opgebouwd en anderen op het laatste moment in elkaar werden gezet. Om 11:00 uur - toen de beurs begon - stond alles en stond er ook al meteen een rij mensen bij de ingang. Daarna was het een kwestie van dwalen tussen de stands, rondkijken en veelal ook een praatje maken met bekenden die ergens als standhouder stonden. 


De stands zelf bestonden deels uit commerciƫle stands en meerdere (Texelse) organisaties op het gebied van sport en welzijn pakten de gelegenheid om zichzelf aan de bezoekers te presenteren. Ook meerdere goede doelen waren aanwezig om zich te presenteren. Zowel Texelaars als toeristen brachten een bezoek aan de Woonbeurs. In november 2023 wordt de volgende editie van de Texelse Woonbeurs gehouden.