Het zware parcours in Namen kende meerdere lastige beklimmingen.
Het zware parcours in Namen kende meerdere lastige beklimmingen. Foto: Alain VDP Vandepontseele

Denise vierde op EK in Namen

Ze miste zaterdag het goede gevoel in haar benen, waardoor ze minder reed dan ze eigenlijk had willen doen.

Het betekende voor Denise Betsema een vierde plaats op het Europees kampioenschap veldrijden dat zaterdag in het Belgische Namen werd gehouden. Denise was gekomen voor een podiumplaats, reed in de tweede ronde vooraan en leek op dat moment goede papieren te hebben. 


Topfavoriete Fem van Empel moest in de tweede ronde teruglopen naar de materiaalzone met pech. Bij afwezigheid van de geblesseerde Lucinda Brand leek dat voor Denise dé kans om eindelijk een door haar zo begeerde kampioenschapstrui te bemachtigen. Ze moest daarvoor alleen nog wel ‘even' afrekenen met voormalig wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado en de Hongaarse Kata Blanka Vas. 


Het lukte haar echter niet om de kop vast te houden. Van Empel kwam snel terug na haar fietswissel, passeerde de drie koploopsters en kon alleen nog door Alvarado gevolgd worden. Denise zakte terug en strandde moegestreden op een vierde plek met een achterstand van 10 seconden op Vas en een bronzen medaille. Het EK was voor haar de vierde wedstrijd die ze in slechts acht dagen tijd reed. Van Empel won, Alvarado werd tweede.