De Lions met de beker die in Amsterdam werd gewonnen.
De Lions met de beker die in Amsterdam werd gewonnen. Foto: eigen foto

Prijs BUTE van Lions Club Texel

Lions Club Texel heeft donderdag in Amsterdam de Beste Club Project Award 2022 gewonnen. 

Dat is een prijs voor het beste clubproject van het afgelopen jaar van alle circa zeventig Lions Clubs in geheel Noord-Holland. De Lions wonnen de prijs voor BUTE, het nieuwe evenement dat zaterdag 28 mei voor de eerste keer bij De Bonte Belevenis in Den Hoorn werd gehouden. 


BUTE is een nieuw evenement rond de Lionsveiling met een fair (met Texelse organisaties), activiteiten voor kinderen, een horecaplein, activiteiten op een podium en de Lionsveiling. Er wordt geld mee opgehaald voor goede doelen. Lionsleden Frank Spooren, Bart de Vries, Martijn Eelman, Jan Klok en Jeroen van Hattum togen donderdagavond naar het Amstel Boathouse in Amsterdam waar de beker in ontvangst werd genomen.


De Lions kregen de prijs onder meer voor de wijze waarop de coronatijd was benut om de Lionsveiling, waarmee de Lions sinds de jaren tachtig geld voor goede doelen ophalen, eens goed tegen het licht te houden. Dat leidde tot de komst van het nieuwe evenement BUTE waar de veiling dit jaar een onderdeel van was. De organisatie was een spannende voor de Lions, onder meer omdat er al belangrijke keuzes gemaakt moesten worden op momenten dat de coronaregels nog van kracht waren. Zaterdag 20 mei 2023 houden de Lions een nieuwe editie van BUTE.