Hans Kreeft, Shari Schuurman en Joram Timmerman.
Hans Kreeft, Shari Schuurman en Joram Timmerman. Foto: Op Oost

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kook Atelier en Brut Bar Bistro gaan samenwerking aan

Algemeen

Restaurant het Kook Atelier opent deze winter zijn deuren in Den Burg, op de etage bij Brut Bar Bistro aan de Vismarkt. Het Kook Atelier is tijdens de winter editie zeven dagen in de week geopend.

Toen we op een avond zelf uit eten waren bij Brut ontstond het idee

Begin dit jaar opende Brut Bar Bistro haar deuren. In de bistro op de eerste verdieping van het pand gaf gastheer Hans Kreeft de gasten het gevoel bij hem thuis te dineren. Een huiskamergevoel met gerechten en wijnen van hoge kwaliteit. “Helaas heeft de voormalig chef-kok een andere weg ingeslagen en dit zorgde voor een grote uitdaging”, vertelt Sophie Griffioen van Brut.  “Toen we op een avond zelf uit eten waren bij Brut ontstond het idee. Wij waren onze winterstop met verbouwing Op Oost aan het voorbereiden en hoorden van hun uitdaging in het vinden van de juiste invulling na het vertrek van de chef-kok. Wij zagen een mogelijkheid en hebben contact gezocht”, vult Joram Timmerman, chef kok en mede eigenaar van het Kook Atelier aan. Mark Röpke van Brut Bar Bistro: “We hadden de vacature nog niet eens de deur uit toen Joram en Valerie toevallig een keer kwamen dineren. Het moest bijna zo zijn.” 

Culinaire tussentijd 

Voor de komende zes maanden opent het Kook Atelier zijn deuren op de Vismarkt. In die periode zal de verbouwing voor het Kook Atelier op Oost plaatsvinden en maakt de kas plaats voor een vast pand. Sophie: “Dit geeft ons de tijd en ruimte voor het ontwikkelen van een winterterras, bijpassende kaart, take away…, we hebben zoveel leuke ideeën! We stappen af van ons Franse thema, maar blijven trouw aan het ‘bistrosfeertje’. Daarnaast haalt het de druk van de ketel wat betreft het zoeken naar een nieuwe chef.” Gastheer Hans Kreeft kijkt uit naar de samenwerking“ik ga nu met mijn andere held in de keuken en oud-collega’s van het Kook Atelier de gasten een onvergetelijke avond bezorgen, een huiskamergevoel met een culinair gouden randje!”

Wat kan men verwachten? 

Het Kook Atelier blijft dichtbij zichzelf en neemt zijn nordic cuisine met moderne en frisse gerechten op basis van wilde kruiden, vis, schelp- en schaaldieren en de door de boer geteelde groenten mee naar Den Burg. Ook tijdens deze exclusieve wintereditie serveren zij geen fabrieksfrisdranken of ingrediënten die niet aansluiten bij hun ‘Served by Nature’ principe. 

Valerie Jongeneel, mede-eigenaar Kook Atelier: “Verwacht geen ouderwets Franse keuken, maar frisse, moderne gerechten op bistrostijl wijze geserveerd, waarin nog steeds de natuur het laatste woord heeft. Dit keer geen verrassingsmenu, maar een kleine a la carte kaart met ‘guilty pleasures’ omgetoverd tot smakelijke bewuste gerechten. Krachtige smaken, samenzijn, genieten, goede gesprekken, een lekkere buzz en mooie wijnen; dat is wat wij Den Burg willen bieden.” Het Kook Atelier is tijdens de winter editie zeven dagen in de week geopend vanaf 18:00 uur voor diner. Brut Bar Bistro blijft ook alle dagen in de week geopend vanaf 10:00 voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Tijdens de feestdagen zoeken de twee elkaar weer op waardoor de kerstdagen en oud & nieuw zowel feestelijk als culinair worden ingevuld. Reserveren is gewenst: www.kook-atelier.nl.