Teide Schepers, gastheer bij restaurant Bij Jef in Den Hoorn.
Teide Schepers, gastheer bij restaurant Bij Jef in Den Hoorn. Foto: Lizet Sleutelberg

Prestigieuze prijs voor gastheer Teide van Bij Jef

De 23-jarige Teide Schepers, gastheer bij hotel-restaurant Bij Jef in Den Hoorn, heeft een landelijke prijs voor gastvrijheid in de horeca gewonnen. Teide won de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022 voor zijn wijze van gastheerschap in het restaurant. Dat is een prijs van de stichting G4, waarin restaurantverenigingen Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants samenwerken. 


Teide was één van de 22 kandidaten voor de prijs. Zij waren voortgekomen uit een strenge voorselectie, theorie- en praktijkproeven en een bezoek van de jury om te zien hoe ze in de praktijk te werk gaan. Bij ROC Mondriaan in Den Haag werden theorie- en praktijkproeven afgenomen om te zien wie de winnaars zouden moeten worden. 


De gastheer van het restaurant van Jef Schuur en Nadine Mögling won een wisseltrofee, een fles Hennessy Paradis ter waarde van €1100,- en een geldprijs van €2500,- Hij mag ook een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet. Jef en Nadine lieten weten "ontzettend trots" op hem te zijn.