De bank gaat verhuizen en gaan het kantoor verlaten voor een kleiner contactpunt. (Photo by: Guillaume Groen).
De bank gaat verhuizen en gaan het kantoor verlaten voor een kleiner contactpunt. (Photo by: Guillaume Groen). Foto: Guillaume Groen

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Rabobank verhuist, maar blijft centraal op Texel

Algemeen

Rabobank opent per 1 december haar deuren aan de Keesomlaan 64 in Den Burg. In het pand van NBC Eelman & Partners kunnen klanten op afspraak terecht voor een persoonlijk adviesgesprek. Het kantoor aan de Groeneplaats wordt gesloten.

“Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat we met de keuze van een nieuwe locatie laten zien ook echt langdurig op Texel te willen blijven. Wij zitten hier al sinds mensenheugenis en willen hier ook blijven. De bank vertrekt van de Groeneplaats, maar heeft alsnog een locatie te midden van ondernemend Texel, op het eiland waar vaste Rabogezichten sinds jaar en dag met plezier hun werk doen”, vertelt Harry Nieuwenhuizen, directeur coöperatieve Rabobank Kop van Noord-Holland.

Zo dichtbij blijft de bank

Voor alle particuliere en zakelijke klanten op Texel is en blijft Rabobank dichtbij, zo laat men weten in een persbericht. De vaste gezichten van de bank blijven lokaal actief en betrokken. Ze kennen het eiland, weten wat er speelt. De ‘Texeladviseurs’ van Rabobank staan klanten bij met hun kennis, financiële oplossingen en netwerk. Met de ogen gericht op de toekomst en met de cultuur en kracht van het eiland in het achterhoofd. Zij weten als geen ander: Texel heeft een eigen economie, een eigen dynamiek. En daar spelen de vertrouwde adviseurs, samen met de Texelaars, graag op in. Bijkomend voordeel van het nieuwe onderkomen in het bedrijvenverzamelgebouw is dat de bank voor ondernemers en particulieren letterlijk altijd in de buurt is. De bank, die niet voorbij gaat aan het feit dat sommige klanten de verhuizing wellicht met gemengde gevoelens zullen ervaren, heet alle klanten van harte welkom aan de Keesomlaan. Voor het regelen van een afspraak kunnen klanten bellen met (088) 722 66 00. Ook kunnen ze een afspraak maken via de chatfunctie in de Rabo App of via Rabo Online Bankieren.”


Harry Nieuwenhuizen. Foto: www.bertilvanbeek.nl.

Nieuwenhuizen: “In het kort komt het er op neer dat we nog lang niet klaar zijn op Texel. Sterker nog, ik hoop dat er zich de komende jaren veel Texelse talenten bij ons melden die op zoek zijn naar een baan. We staan nog steeds in de top 10 van werkgevers. Daarnaast willen we gewoon fysiek bereikbaar blijven voor zakelijke klanten en particulieren. We moeten reëel zijn dat heel veel bankzaken digitaal worden geregeld, maar dat er nog altijd behoefte is aan fysieke afspraken. Dat houden we zo in stand. Het even binnenlopen is er misschien niet bij, maar op afspraak kun je voor alles terecht. Bovendien is dan zeker de juiste persoon aanwezig.”

De Rabobank wil zich volgens Nieuwenhuizen ook maatschappelijk blijven inzetten op Texel. Zo zijn ze al jaren mede-initiatiefnemer van de Bestuursklas en hebben ze ene intentieovereenkomst gesloten over zogenoemde Rabo SmartBuilds. Een initiatief waarbij ze samen met de gemeente en Woontij een flinke stap willen zetten op het gebied van flexwoningen. De gemeenteraad moet hier nog wel besluiten. Ook willen we bedrijven ondersteunen en meedenken bij verduurzaming en arbeidsmarktuitdagingen. Maar denk ook aan vraagstukken rondom ouder worden en zorg. Nieuwenhuizen besluit: “Samen met alle particuliere en zakelijke klanten gedreven werken aan de verdere ontwikkeling van het eiland, aan plannen die, zoals één van de adviseurs het onlangs nog zo mooi verwoordde ‘het prachtige eiland nog mooier maken’. Deze missie verhuist per 1 december onverminderd mee.”