Afbeelding

Gemeente heeft geen zicht op omvang B&B’s

Algemeen

Hoewel er de laatste weken veel gezegd en geschreven is over het inperken van b&b’s, heeft de gemeente geen zicht op hoeeel bed and breakfast er nu daadwerkelijk zijn met zes bedden en/of drie kamers. Dit blijkt uit vragen die de redactie vorige week stelde aan de gemeente. 

Er ontstond een hoop onrust toen bekend werd dat het college het aantal bedden terug wil brengen naar maximaal 4 en het aantal kamers terug wil brengen naar maximaal twee. De redactie was benieuwd wat de omvang van het probleem is en legde de vraag voor, er van uitgaande dat dit bekend was na de verplichte registratie. Dit blijkt niet het geval.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten: “Hier zijn geen cijfers van beschikbaar. Er is vooralsnog geen plicht om dit door te geven. Binnen het Toeristisch Toekomstplan zijn afspraken gemaakt over het verduidelijken van de regelgeving voor logies met ontbijt (Toeristisch Toekomstplan peiler 5.3). Het paraplubestemmingsplan geeft juist dit afgeperkte kader. Zo staat er in omschreven dat logies ..