Denise in de achtervolging samen met Shirin van Anrooij.
Denise in de achtervolging samen met Shirin van Anrooij. Foto: Sporza tv

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Denise Betsema tweede op de Koppenberg

Algemeen

Op het beroemde parcours van de Koppenbergcross, met de finish na een steile beklimming op de beroemde Vlaamse kasseien, is Denise op een fraae tweede plaats geƫindigd achter winnares Fem van Empel.

Denise had haar zinnen op deze wedstrijd gezet maar moest passen toen haar ploeggenote Van Empel vroeg in de wedstrijd een versnelling plaatste. Shirin van Anrooij kon Denise aanvankelijk nog volgen maar na een versnelling van Denise raakte zij toch op achterstand zodat de tweede plek voor de Texelse veilig gesteld was. Van Anrooij completeerde het podium dus als derde.  

Na afloop verklaarde Denise tot het einde alles gegeven te hebben omdat in het X2O klassement de tijden van alle wedstrijden worden opgeteld voor het eindklassement.

De volgende wedstrijd -waar zij met veel vertrouwen naar uit kijkt- is het EK dat komende zaterdag op het parcours bij de Citadel in Namen wordt gehouden.