Texel'94 blijft aan kop na dikke winst van 7-0 tegen Zeemacht

Texel'94 heeft zondagmiddag op eigen veld in Den Burg een zevenklapper gemaakt tegen Zeemacht uit Den Helder. Het werd 7-0 met een hattrick in de tweede helft van Yorgo Helleman.

De ploeg blijft daarmee trots bovenaan staan in de vierde klasse van het amateurvoetbal. Texel'94 kwam al heel snel op voorsprong. Na drie minuten werd een aanval die over veel schijven liep door Ralph Beumkes afgerond met een mooie kopbal in het doel. Texel'94 was oppermachtig in de eerste helft, waardoor Zeemacht er nauwelijks aan te pas kwam.

Patryck Nieboer onderschepte na twintig minuten de bal en opende de aanval op de rechterkant waar Sil Wit klaar stond om de bal in de bovenhoek te jagen. Het was daarna Patryck Nieboer zelf die de 3-0 aantekende op een bal vanaf de achterlijn die werd voorgezet door Jari Zijm. Pas in de laatste tien minuten drong Zeemacht wat aan, maar keeper Wisse Blom redde bekwaam. In de tweede helft speelde Zeemacht hogerop op het veld om iets te doen aan de achterstand. Texel'94 had daar moeite mee en kon niet meer domineren zoals in de eerste helft. Het overwicht van Zeemacht duurde ongeveer 25 minuten en opnieuw had de Helderse ploeg de mogelijkheid om wat aan de achterstand te doen, maar opnieuw was Wisse Blom paraat en hield hij het doel van Texel'94 schoon.

Direct daarna werd Yorgo Helleman over links weggestuurd. Hij maakte alleen voor de keeper geen fout en schoot beheerst in. Daarmee werd alle hoop bij Zeemacht ontnomen. Via nog twee keer Yorgo Helleman en een doelpunt voor de debuterende Jesse Klaver kon Texel'94 uitlopen naar 7-0. Texel blijft daarmee drie punten voorsprong behouden op SV De Koog dat tweede staat. Winkel - geleid door oud Texel'94 trainer Marcel Ris - staat virtueel twee punten achter op Texel'94. Winkel heeft één wedstrijd minder gespeeld.