Jessica Broekman: " Ik heb vroeger met heel veel plezier bij JoJo gewerkt als vakantiekracht."
Jessica Broekman: " Ik heb vroeger met heel veel plezier bij JoJo gewerkt als vakantiekracht." Foto: Gerard Timmerman

Dichter bij familie en vrienden zijn

Vertel iets over jezelf en je achtergrond?

Ik ben Jessica Broekman (28), geboren in Alkmaar en op mijn vierde op Texel komen wonen. Mijn ouders zijn Erik en Natalie Broekman en ik heb een oudere broer die nu met zijn vrouw in Uden woont. Mijn vader is Texelaar en mijn moeder is Canadees. 



Je hebt in Amsterdam en ook in het buitenland gewoond. Wat heb je daar zoal gedaan?

Klopt, ik woon nu weer 1 jaar op Texel na ongeveer 7 jaar aan de “overkant” te hebben gewoond. Voordat ik ging studeren heb ik ervoor gekozen om in Londen te wonen bij mijn familie. Ik werkte daar als 19-jarige bij een groot internationaal bedrijf. Ik was erg onder de indruk en vond het fantastisch om met mensen te werken van verschillende achtergronden en culturen. Daarom heb ik gekozen voor de studie International Business and Management Studies in Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik een exchange jaar aan de Universiteit van Montreal gevolgd. Dit was echt fantastisch! In die tijd heb ik ook leuke tripjes gemaakt naar Mexico, New York, Toronto en Vancouver. Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht ooit weer naar Texel terug te gaan.

Ik houd wel van de reuring wanneer het drukker wordt



En nu ben je weer terug op Texel. Wat is de reden van je terugkeer?

Corona heeft een grote impact op mij gehad. Ik woonde in 2020 nog met mijn vriend in Leeuwarden. Toen de wereld letterlijk op slot ging voelde dat op Texel toch minder verdrukkend en hebben we ervoor gekozen weer terug te verhuizen. Ook vonden we het fijn om dichter bij familie en vrienden te zijn. Ik ben nog heel goed bevriend met mijn vriendinnen van de basisschool en middelbare school. Bijna alle meiden wonen nog op Texel dus het is heel fijn om weer terug te zijn. Ik vind het echt heel bijzonder dat we na al die jaren nog zo’n hechte band hebben. 


Wat voor werk doe je momenteel?

Ik werk nu bijna 2,5 jaar als Marketing- en Sales Manager bij De Wit Speciality Oils in De Waal. Het is een zeer gevarieerde functie en ik werk in een leuk team. Wij verkopen wereldwijd plantaardige oliën rijk aan omega 3, 6 en 9 die we voornamelijk zelf produceren in onze fabriek in Engeland. Deze oliën worden als ingrediënt gebruikt in bijvoorbeeld voedingssupplementen en cosmetica. 



Gisteren (maandag) vloog je naar Las Vegas. Wat ga je daar doen? 

Ik heb het geluk dat ik mag reizen voor mijn werk. Samen met mijn werkgever en twee collega’s vlieg ik naar Las Vegas voor een grote internationale beurs voor de voeding- en nutraceutische industrie. We hebben hier een stand waar we onze ingrediënten promoten. Daarnaast kan ik mijn huidige klantrelaties voorstellen aan mijn collega die mijn werkzaamheden vanaf volgend jaar gaat overnemen. 



Je kiest voor een andere richting. Welke?

Ik ga iets compleet anders doen! Ik word assistent-bedrijfsleidster bij JoJo, een kledingwinkel in Den Burg.  Ik heb vroeger met heel veel plezier bij JoJo gewerkt als vakantiekracht. Ik heb altijd een heel goede band gehad met de eigenaren Lotte van de Belt en Ben Evers. Een aantal weken geleden hadden zij mij compleet verrast toen ze mij vroegen bij hen te komen werken, ik was zeer vereerd! Ik weet zeker dat ik veel ga leren van Lotte en dat wij elkaar goed aanvullen. Ik heb er echt ontzettend veel zin in! Vanaf 1 februari kun je mij vinden in de winkel.



Wat doe je in graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik “wimperstyliste” bij Salon JIJ in Den Burg. Ik werk samen in de salon met masseuse Judith Woestenberg en schoonheidsspecialiste Iris Baas. Ik kan het alleen niet echt werk noemen, het is vooral mijn hobby.

Ik plaats wimperextensions: dit houdt in dat ik per natuurlijke wimper een extension plaats. Ik vind het een hele leuke manier om creatief bezig te zijn en ik heb er echt ontzettend lieve mensen door ontmoet! Daarnaast vind ik het leuk om te sporten. Ik heb tijdens het trainen voor de Texel Halve Marathon helaas een knieblessure opgelopen. Dus ik pak het nu weer rustig op en dan hoop ik dat ik volgend jaar wel mee kan lopen!


Wat is je favoriete plek op Texel?

Texel kent natuurlijk veel mooie plekken maar het strand is toch wel mijn favoriet. Vooral Paal 9 en Paal 12. Ik kom hier altijd tot rust.



Hoe kijk je tegen het toerisme aan?

Texel leeft van het toerisme en ik houd wel van de reuring wanneer het drukker wordt! Vooral in de zomer, dan worden er bijvoorbeeld veel leuke evenementen georganiseerd waar ik graag naartoe ga. 

Ik vind het wel moeilijk dat er zoveel vakantiewoningen zijn en dat er een klein woningaanbod is voor de starters op Texel. Ik merk dat er meer leeftijdsgenoten graag naar Texel terug willen maar dat dit gewoonweg niet kan door het tekort aan betaalbare woningen. 



Wie zou je graag in een volgende 'Eiland Van...' willen zien?

Mijn goede vriendin Areke van Zuilen. Ze is een schat van een meid, een geweldige moeder en ze runt haar eigen bedrijf in administratie en BTW aangifte.