Rondewinst Westdorp en Laan

Hans Westdorp en Meijert Laan hebben hun eerste rondewinst van dit seizoen te pakken. Na twee speelronden staan Lieuwe van der Veen en Carlo Bos op de eerste plaats in het algemeen klassement.

Hans Westdorp en Meijert Laan herstelden zich uitstekend van de valse start van vorige week. Na een matige start zorgde een spelletje van 2370 punten voor de solide basis voor deze rondewinst. De rest van de avond was ook niet verkeerd. Westdorp en Laan haalden 7063 punten binnen en vinden zichzelf nu op de zesde plaats in het algemeen klassement. Lieuwe van der Veen en Carlo Bos haalden de tweede plaats binnen met 6865 punten. Zij speelden een nogal wisselvallige avond, maar de uitschieter van 2204 punten maakte veel goed. Dankzij deze score pakken zij de leiding in het algemeen klassement. Ook meervoudig kampioenen Bas Tromp en Frans Stark hadden een beroerde opening, maar maakten dat in deze ronde al weer voor een flink deel goed. Zij haalden 6863 punten en stijgen van elf naar zeven in het klassement. Tiny Zwaneveld en Piet Moree haalden met vier gelijkmatige scores de vierde plaats binnen met 6692 punten. Zij staan nu derde in het algemeen klassement. De vijfde plaats was voor Fenny Caspers en Bart Weijdt met 6363 punten. Dat is voldoende voor een tweede plaats in het klassement. Het gemiddelde was met 6152 punten een fractie hoger dan vorige week. Er werden 18 marsen gespeeld.


In het algemeen klassement leiden Lieuwe van der Veen en Carlo Bos, vóór Fenny Caspers/Bart Weijdt en Tiny Zwaneveld/Piet Moree. Het debuterende koppel Trees en Jaap Sijtsma is goed begonnen en staat nu op een vierde plaats.