Arnold van Bruggen (PvdA) en Thomas van der Vlerk (D66) bij benoeming tot commissielid.
Arnold van Bruggen (PvdA) en Thomas van der Vlerk (D66) bij benoeming tot commissielid. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Thomas (17) benoemd tot commissielid

Algemeen

Thomas van der Vlerk (17) is gisteravond benoemd tot commissielid voor D66. Hij is daarmee het eerste commissielid voor Texel onder de achttien jaar. Samen met de jonge Texelaar werd ook Arnold van Bruggen van de PvdA geïnstalleerd. Ook Dirk Breedveld zou benoemd worden, maar hij moest verstek laten gaan.

Dat Van der Vlerk geïnstalleerd kon worden, werd mogelijk nadat in september een motie aangenomen werd die 16- en 17 jarigen de kans geeft om raadscommissielid te worden. Iets wat landelijk wel was toegestaan, maar binnen de gemeente Texel nog niet. D66 Texel heeft hier samen met PvdA pro Texel en GroenLinks Texel middels de motie “ook met 16 en 17 jaar heb je recht van spreken” een einde aan gemaakt. 

Thomas van der Vlerk was al een actief lid binnen de steunfractie en mag nu “eindelijk” het woord voeren namens D66 Texel in de raadscommissies. Thomas: “Ik heb sinds de verkiezingen op de tribune moeten zitten, maar ben super blij dat ik nu eindelijk mag meepraten tijdens de raadscommissievergaderingen.” D66 Texel is verheugd met de benoeming van Thomas. “Als je ziet dat er enthousiaste jongeren zijn binnen de partij, dan wil je hen ook een kans geven. Zeker als zij veel ambitie hebben. Dat we een enorm gedreven en actief lid als Thomas nu ons raadscommissielid mogen noemen is natuurlijk fantastisch”, stelt fractievoorzitter Astrid Van de Wetering. 

Thomas: “Ik kijk er erg naar uit om te kunnen debatteren en samenwerken met de andere raads- en raadscommissieleden. Ik ga mij voornamelijk inzetten voor de jonge Texelaar, deze groep wordt te vaak niet goed genoeg meegenomen bij besluiten van de gemeente. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan de toekomstbestendigheid van het eiland.”