Avec amour et acharnement is een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie.
Avec amour et acharnement is een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie. Foto: filmdepot.nl

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Film Club Senioren op dinsdag

Algemeen

Op dinsdagmiddag zijn bij Cinema Texel regelmatig mooie filmhuisvoorstellingen te zien. Tijdens deze ‘Film Club Senioren’ (FCS) is dinsdag 1 november om 14:00 uur deze keer Frans drama te zien met de film Avec amour et acharnement. 

Avec amour et acharnement


Sara (Juliette Binoche) en Jean (Vincent Lindon) zijn verliefd en wonen al een paar jaar samen als Sara op een ochtend haar vroegere minnaar François (Grégoire Colin), tegen het lijf loopt. Ondanks dat hij haar niet ziet, is ze overweldigd door het idee dat haar leven plotseling kan veranderen. François stelt op zijn beurt aan Jean voor om weer samen te gaan werken. Het duurt dan ook niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest. Avec amour et acharnement is een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie. De film ging in première op de Berlinale 2022, waar hij genomineerd was voor de Gouden Beer en de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

Zee van Tijd


Diezelfde middag om 14:15 uur is, ook tijdens de ‘Film Club Senioren’, de Nederlandse film Zee van Tijd te zien. Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ‘80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer.

Het volledige filmoverizcht