Afbeelding
Foto: Rotaract

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Waterdichte weggeefkast voor Brenda

Algemeen

Brenda Penha heeft sinds dit voorjaar  een weggeefkastje in haar voortuin. Wat begon als een klein ruilkastje, is uitgegroeid tot een – voor een grote groep mensen – belangrijke weggeefkast. Het naderende winterweer bracht Rotaract Texel op het idee om voor Brenda een waterdichte kast te schenken. Deze week is de nieuwe kast in haar voortuin geplaatst.

Brenda is, als gevolg van haar ziekte, zelf aangesloten bij de Voedselbank en is het initiatief begonnen. “Ik wil geen tweede Voedselbank zijn, maar juist een aanvulling vormen. “Soms krijg je dubbele voedingsmiddelen of iets wat je zelf niet eet. Door het in het kastje te zetten kunnen we dit met elkaar uitwisselen. Wie wat over heeft of zijn voorraadkast wil opruimen, is van harte welkom het in het kastje te zetten.” 

Bij regen en harde wind moesten alle spullen er weer uitgehaald worden. Brenda is chronisch ziek, dus dit vergde voor haar teveel energie. Een grotere kast, met glazen deur en een waterdichte ombouw, zou haar helpen. Rotaract Texel heeft samen met De Vier Texel en Meubelmakerij Casper de Graaf een kast samengesteld, die aan deze wensen voldoet. Brenda hoeft nu alleen nog maar een oogje in het zeil te houden, de weggeefkast doet verder zijn werk. 

Rotaract Texel doet graag een oproep om een ieder die iets kleins kan missen, het in het kastje van Brenda te zetten. Houdbare voedingsmiddelen, hygiëneproducten en verzorgingsproducten zijn van harte welkom. Het adres van de weggeefkast is: Tjakkerstraat 19 in Den Burg. Voor bedrijven of huishoudens die grote hoeveelheden levensmiddelen ‘over’ hebben, raden ze aan de Voedselbank te contacten.