Lodewijk Dros.
Lodewijk Dros.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Luustere, kieke, singe en skròònze

Algemeen

“Luustere, kieke, singe en skròònze”, is de titel van een avond met Lodewijk Dros en Aart van der Brink op zaterdag 19 november in de Maartenskerk Texel in Oosterend.

Lodewijk vertelt verhalen over de rol die Texel voor hem speelt en waar Texel zijn wereldroem aan dankt. Daarbij komen wat typisch Texelse eet- en drinkbaarheden voorbij. Aart en Lodewijk gaan het ook hebben over wat de mond niet in- maar uitgaat: het Tessels. Ze brengen allebei oude én nieuwe liedjes in het Tessels ten gehore - geschikt voor Tesseltaligen, maar ook voor wie er niet mee groot is geworden. Bezoekers mogen zich verheugen op de Boerenpsalm (het Tessels Halleluja) en het zeer Oosterender Excelsior op Achtertuune’.

Daarnaast komt de Texelse identiteit ter sprake: hoe zit het met boeren, wat is een Texelse vloot als er geen kotters meer zijn, en hangt heel Texel aan het infuus van de badgast? Al met al een avond met muziek, vrolijke liedjes en verrassende teksten, met een vleugje heimwee en wat lekkers erbij. Het wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van Maartenskerk. Aanvang 20:00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19:30 uur. Entree: €12,50 verkoop bij de ingang van de kerk. In de pauze gratis frisdrankje/hapje.

Voorverkoop vanaf 1 november bij: Slagerij Maas, Peperstraat 5 in Oosterend en Boekhandel Het Openboek, Binnenburg 3 in Den Burg. Zie ook www.maartenskerktexel.nl

Aart van der Brink