Overschot Strenderpop ten goede aan drie Texelse goede doelen

Stichting Oosterenderpop (STOP) kijkt terug op een geslaagd popfestival. "Aan een gouden formule moet je niet sleutelen", luidde de conclusie.


En, niet onbelangrijk, een prima omzet. Er bleef zelfs nog geld over. STOP bestaat niet om het geld op te potten. Daarom werd dit weekend een extra vergadering ingelast met als doel: Welke doelen/instanties kunnen we een “kleine” financiële impuls geven? De uitkomst is dat Texelgezinnen, Audioph14 texel studio – Jugsound Studio Texel en de Dorpscommissie Oosterend elk €750,- ontvangen.

Texelgezinnen biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen van 0-23 jaar die het – om wat voor redenen dan ook – even nodig hebben. Vrijwilligers bieden onder meer een praktische helpende hand. 

Jugsound Studio Texel: Muzikanten en bandjes kunnen hier terecht voor opnamen, optredens en info. Strenderpop kan niet zonder optredens van Texelse bands en willen met deze gift aan de Studio het belang hiervan behartigen. We wensen Rikus Kloosterhuis hier veel plezier en goeds mee!

Dorpscommissie Oosterend: Het podium staat het jaar rond klaar voor Strenderpop maar ook voor meerderen Strender activiteiten. Het onderhoud aan de Muzieknis wordt bekostigd door de DC. We willen graag dat we nog jaren, vele jaren, gebruik mogen en kunnen maken van dit podium, vandaar deze gift.

STOP: "Fijn dat we dit kunnen en mogen doen. Maar zonder de Texelse bands, het publiek, de buren van de Muzieknis, de gemeente, de vrijwilligers, de leveranciers etc. en wie we mogelijk vergeten hadden we dit nooit kunnen realiseren.”