Afbeelding
Foto: Internet

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

D66 wil woonboten in haven Oudeschild

Algemeen

Woonboten in de haven van Oudeschild. Dat voorstel doet D66. Het mes snijdt volgens de partij aan twee kanten: “Meer perspectief op de woningmarkt en een levendige haven”.

“Wij denken dat het toestaan van woonboten een gunstig effect kunnen hebben op twee probleemgebieden: de (exploitatie van de) haven van Oudeschild, vanwege de enorme inkrimping van de vissersvloot, en de woningnood (omdat op deze manier extra woningen gecreëerd kunnen worden). Wij willen dat zo spoedig mogelijk onderzocht wordt wat er nodig is om een woonboten-woonwijk mogelijk te maken in de haven van Oudeschild.”

“Dit, omdat het een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid en exploitatie van de haven en aan de woningnood. En als dan de CIV de woonboot-wijk energie-neutraal kan maken, betekent dat ook voor dat bedrijf een broodnodige impuls.”

“Op deze manier blijft de haven ook letterlijk levendig. En voor de gemeente kunnen er inkomsten uit de verhuur van de ligplaatsen komen.”

D66 stelt voor dat de gemeente €25.000,- beschikbaar stelt om uit te zoeken welke stappen moeten worden gezet om een woonboot-wijk in de haven van Oudeschild te kunnen realiseren.