Het huidige fietspad langs de Rommelpot. De kleine foto's tonen de varianten.
Het huidige fietspad langs de Rommelpot. De kleine foto's tonen de varianten. Foto: Gerard Timmerman

Drie varianten voor reconstructie fietsverbinding Rommelpot

De gemeente treft voorbereidingen voor reconstructie van de Rommelpot. Het is nu een tweerichtingsweg met aan de duinkant een betonnen fietspad. De weg is te smal voor dit tweerichtingsverkeer en het fietspad is niet geschikt voor het snelle en brede fietsverkeer van deze tijd. Complicerende factor is dat de Rommelpot pal naast Natura 2000-gebied ligt. Er is geen ruimte voor verbreding. Fietspad en weg moeten wel veiliger en comfortabeler worden. De gemeente wil het duurzaam en veilig vernieuwen voor de komende tientallen jaren. En aanpassen aan het fietsverkeer van deze tijd. Er zijn drie varianten:

Linker foto: Verbreding van het fietspad in combinatie met eenrichtingsverkeer voor autoverkeer. 

Foto midden: Fietsvriendelijke inrichting (één weg met twee brede roze fietsstroken, met in het midden een smalle grijze strook (autoverkeer twee richtingen). Rechter foto: Bredere weg met aan beide kanten fietsstroken. 

De drie varianten houden volgens de gemeente rekening met verschillende uitgangspunten, wet- en regelgeving en beperkingen. Hoornders en deelnemers aan TexelSpreekt.nl werd gevraagd hun voorkeur aan te geven. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding