College besluit over principeverzoeken

Het college van b en w werkt in principe mee aan het verplaatsen van een bouwvlak om vervangende nieuwbouw van Hotel Brasserie Rebecca mogelijk te maken.


Op het terrein van Rebecca aan het Hogereind liggen nu twee bouwvlakken. Eén daarvan is nog onbebouwd. De bedoeling is dat de twee bouwvlakken worden samengevoegd tot één bouwvlak. De huidige oppervlakte wordt niet overschreden. Binnen deze contouren komt de vervangende nieuwbouw van hotel en brasserie. Voordeel van de samenvoeging is volgens het college dat de bebouwing geclusterd wordt. Het aantal te gebruiken recreatieve slaapplaatsen is 62, goed voor 32 hotelkamers.

Twee andere principeverzoeken zijn niet gehonoreerd. Eentje betreft het verzoek om een agrarische bedrijfswoning aan de Jan Ayeweg te slopen en de naastgelegen schuur te verbouwen tot bedrijfswoning. B en w werken niet mee omdat het plan niet voldoet aan de bouwregels in het bestemmingsplan buitengebied. De bedrijfswoning kan volgens de gemeente wel inpandig in de schuur worden gemaakt.

De gemeente werkt ook niet mee aan een principeverzoek voor het verplaatsen van een agrarisch bouwvlak van Klif in Den Hoorn naar een nieuwe locatie aan de Rommelpot. In dit geval blijven de huidige bouwvlakken op Klif bestaan. B en w: “Er is dat feitelijk geen sprake van een verplaatsing, maar van een nieuw agrarisch bouwvlak.” De gemeente wil het open gebied aan De Naal en De Kuil behouden. Het advies is om uit te kijken naar een vrijkomend agrarisch bedrijf.