Een keur aan BN'ers maakt haar opwachting in de twee nieuwe Sinterklaasfilms die nu te zien zijn.
Een keur aan BN'ers maakt haar opwachting in de twee nieuwe Sinterklaasfilms die nu te zien zijn. Foto: filmdepot.nl

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Sinterklaasfilms in Cinema Texel

Algemeen

Cinema Texel aan de Gravenstraat in Den Burg vertoont de komende dagen een aantal Sinterklaasfilms.

In de muzikale familiefilm ‘De Grote Sinterklaasfilm – Gespuis in de Speelgoedkluis’ krijgt Hugo Hogepief (Chris Tates) de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas (Robert ten Brink) te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Maar wanneer hij ongelukkig ten val komt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is. 

Twee gemeneriken, Mats (Jan Versteegh) en Peer (Richard Groenendijk), krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt, want zonder sleutelring kan de kluis niet geopend worden. Net als vorig jaar zit De Grote Sinterklaasfilm ook dit jaar boordevol met grappige momenten en nieuwe, vrolijke liedjes. 

Ook nieuw is ‘De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok’. In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club en Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. 

Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker hebben ineens superkrachten. Wat is er toch aan de hand? Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?